Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Ginekološke smetnje

Smećkasti iscjedak prije menstruacije

Objavljeno: 12.03.2013.

Poštovani, s deckom sam imala odnos 26.12 2012. nismo koristili zastitu, nakon dva dana sam na donjem vesu primjetila krv a menstruaciju sam dobila nakon osam dana, trajala je 4 dana i poslije sam imala smedji iscjedak koji je bio cudnog mirisa. Isto sam imala menstruaciju 10.02. koja je trajala 5 dana i poslije ove menstruacije sam imala smedji iscjedak. Postoji li mogucnost da sam trudna ili nesto drugo? Unaprijed puno hvala.

Smeđi iscjedak kojeg ste primijetili nekoliko dana prije početka očekivane menstruacije ne predstavlja ništa opasno. On je najčešće znak da postoji poremećaj u radu jajnika, odnosno poremećaj menstrualnog ciklusa. Svakoj ženi se takvo što može dogoditi od vremena do vremena. Očekivana mnstruacija nakon takvog krvarenja može ”uraniti” ali i ”zakasniti”. Krvarenje može biti i drugačije nego ste navikli da je uobičajena menstruacija. Kao što rekoh, nije ništa opasno, no ukoliko se često i opetovano ponavlja, možete se javiti Vašem ginekologu s kojim ćete dogovoriti način regulacije menstrualnog ciklusa, kojih je više i mogu se prilagoditi Vašim trenutnim potrebama i željama.

Po pitanju trudnoće, ukoliko spolno aktivnoj ženi menstruacija kasni i jedan dan, prvo na što treba pomisliti je trudnoća. Tada možete već drugi dan učiniti kućni test na trudnoću iz prvog jutarnjeg urina - ti se rezultati najpouzdaniji! Test će već tada biti pozitivan ukoliko se doista radi o trudnoći! Današnji testovi su vrlo pouzdani.

Pročitaj više odgovora dr. Husara.

Slična pitanja