Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Smetnje koje osjećate na početku spolnog odnosa naprosto znače iritaciju zbog nedovoljne “vlažnosti”, odosno nedovoljnog spolnog uzbuđenja!

Objavljeno 26.01.2012.

Ginekološke smetnje

Ovo pitanje je za dr. Husara koji je dao odgovor na moje pitanje pod naslovom "BOLNI ODNOSI, PECKANJE I SUHOĆA RODNICE". Obavještavam vas da sam obavila ginekološki pregled koji je bio posve uredan, kao i papa test čak i brisevi cerviksa. Međutim, još uvijek imam probleme sa suhoćom rodnice pri početku spolnog odnosa i potom slijedi i peckanje rodnice. Molim Vašu pomoć.

Ukoliko su svi nalazi uredni, a Vi ste mlada žena sa urednom hormonalnom funkcijom jajnika (naime druga pravila vrijede za žene u menopauzi budući su one u horonskom deficitu i u njih suhoća i peckanje u rodnici mogu biti objektivan znak horonskog deficita i tada je za liječenje tegoba potrebno propisati hormonsku terapiju), tada smetnje koje osjećate na početku spolnog odnosa naprosto znače iritaciju zbog nedovoljne ”vlažnosti” odosno nedovoljnog spolnog uzbuđenja što je kod mlade žene u pravilu u domeni psihičkog i posljedica je obično nedovoljne opušteosti odnosno nedovoljnog trajanja ”predigre” sponom odnosu kako se to uobičajeno naziva ili posvjesnih strahova od nečega…. Naravno, nakon nekog vremena kada se dovoljno opustite i kada se sve ”razradi” da malo sve karikiram (premda je sve vrlo blizu stvarnom stanju stvari) odnosno kada postignete dovoljan nivo spolne uzbuđenosti tegobe nestaju!