Što je stimulacija klitorisa grublja, odnosno intenzivnija i dugotrajnija, to će i traumatizacija uretre biti veća! - Ordinacija.hr

Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Što je stimulacija klitorisa grublja, odnosno intenzivnija i dugotrajnija, to će i traumatizacija uretre biti veća!

Objavljeno 16.01.2012.

Problemi mokraćnog sustava

Imam 16 godina i nisam imala spolni odnos do sada. Ali kad sam s momkom prisna stavi mi prst u vaginu što nije bolno, ali kasnije me pecka dok uriniram i to traje 2-3 sata pa prestane. Peckanje nije jako ali ga ima. Da li je to neka infekcija trebam li se jako zabrinuti, ili me pecka jer to dosad nisam radila ? Lijep pozdrav.

Mišljenja sam da se ne radi ni o kakvoj infekciji i da ne morate biti zabrinuti. Vjerojatno se radi o iritaciji mokraćne cijevi, odnosno uretre. Naime, prilikom spolne aktivnosti (stručno se to zove ”petting”) osim stavljanja prsta u rodnicu vjerojatno postoji i stimulacija klitorisa (to pruža užitak!) a otvor mokraćne cijevi odnosno uretre je svega oko 2-3 cm ispod klitorisa. Zbog stimulacije klitorisa, a pogotovo ukoliko je ona grublja, može doći do pritiskanja mokraćne cijevi i njezine iritacije što onda doživite kao osjećaj peckanja prilikom mokrenja. No, sve nakon nekoliko sati prestaje. Što je stimulacija klitorisa grublja, odnosno intenzivnija i dugotrajnija, to će i traumatizacija uretre biti veća, a samim tim i tegobe mogi biti intenzivnije i duže. Nije ništa opasno!