Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Što se HPVa tiče, on može biti godinama pozitivan, bez da radi promjene na stanicama cerviksa te se ne mora ništa vidjeti na PAPA testu

Objavljeno 26.03.2014.

Ginekološke smetnje

Poštovani...zadnji nalaz koji sam dobila pokazuje da sam uspjela izlječiti klamidiju i mikoplazmu jednom turom antibiotika..mene muči što i dalje imam simptome kao što su žuti iscjedak, pojačano mokrenje te nekakvu žlijezdicu u preponi koja se čas poveća, čas smanji, ne boli, ali nekad svrbi..moja ginekologica nema konkretan odgovor zašto i dalje imam te smetnje nego mi svaki put da vaginalte i kreme koje ne pomažu (medazol.arilin.plimycol) i također mi je pronađen hpv na brisu dok je papa test uredan...kako je to moguće? Molim vas vaše mišljenje, zašto i dalje imam simptome nakon što sam pobijedila te bakterije? Da  li uzrok možda leži u nečem drugom ili je nalaz možda lažno negativan? Unaprijed zahvaljujem.

Poštovana, pokušajte s još jednim vaginaletama šireg spektra poput Macmiror vaginaleta, i potom bi bilo dobro da uzimate probiotičke vaginalete bar kroz 14 dana kako bi se normalizirala flora rodnice. Ako Vam niti to ne pomogne, svakako ponovite sve cervikalne briseve da se vidi u čemu je problem. Što se HPVa tiče, on može biti godinama pozitivan, bez da radi promjene na stanicama cerviksa te se ne mora ništa vidjeti na PAPA testu. Oko 70% spolno aktivne mlađe populacije ima HPV u nekom trnutku pozitivan u obliku prolazne infekcije. Vama je bitno da izlječite ovu trenutnu upalu i održavate imunitet (pripravci za jačanje imuniteta) te radite kontrolu PAPA testa svakih 6 mjeseci da se eventualno ne previde neke nove promjene.