Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Sukrvica u iskašljaju ili slini uvijek pobuđuje sumnju i na ozbiljnije uzroke pa preporučam pregled otorinolaringologa

Objavljeno 15.12.2010.

Problemi dišnog sustava

Imam 30 godina. Već duže iz nosa povremeno ispuhujem, ili izbacujem kroz grlo, slinu sa malo krvi. Ta krvarenja nisu obilna, ali su uporna. Poboljšanje poslije dvije ture antibiotika i inhalacija je samo privremeno. Rendgen je uredan, testovi na bakterije su negativni. Jedine tegobe koje osjećam su pritisak u području sinusa. Što bi mogao biti uzrok te krvi?

Ukoliko pri ispuhavanju iz nosa ima sukrvice najvjerojatnije radi se o sitnoj krvnoj žilici koja pri napinjanju na ispuhavanje pukne. Takvo stanje može biti akutno zbog upale sluznice nosa, ali mogu se stvoriti i proširene kapilare na nekim mjestima u nosu pa često iz njih malo krvari. U tom slučaju potrebno je te kapilare kod otorinolaringologa kauterizirati. Inače sukrvica u iskašljaju ili slini uvijek pobuđuje sumnju i na ozbiljnije uzroke pa Vam svakako preporučam pregled otorinolaringologa uz endoskopiju nosa, sinusa, grla i gornjeg dijela dušnika.