Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Sve bolnice rade takve laparoskopske operacije, a ukoliko nemate zdravstveno osiguranje zahvat uvijek i svugdje možete platiti

Objavljeno 16.12.2013.

Ginekološke smetnje

Poštovani, rekli su mi na redovnom ginekološkom pregledu da imam cistu na lijevom jajniku veličine 4 cm koja bi mogla biti teratoma. Trenutno sam van Hrvatske, bez zdravstvenog osiguranja. Možete li mi reći gdje da se u Zagrebu obratim privatno za ponovni pregled i operaciju koja je predložena za uklanjanje ove ciste? Bivši sam pacijent doktora Topalovića. Inače sam izvrsnog zdravlja, zdravo se hranim i vježbam. Hvala Vam unaprijed.

Vrlo vjerojatno imate tzv. dermoidnu cistu koja je jedna od najčešćih dobroćudnih tvorbi na jajniku. Rijetko kada ove ciste imaju tendenciju bržeg rasta te obično ne potstoji potreba za hitnim operativnih zahvatom. Operatvino, najčešće laparoskopsko, odstranjenje je jedini način liječenja. Pregled možete učiniti u bilo kojoj privatnoj ordinaciji ukoliko to želite, a za operativno odstranjenje se sa postavljenom dijagnozom možete javiti u bilo koju od zagrebačkih ginekologija. Sve bolnice rade takve laparoskopske operacije, a ukoliko nemate zdravstveno osiguranje zahvat uvijek i svugdje možete platiti.