Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Test spolnih hormona

Objavljeno 25.02.2014.

Ginekološke smetnje

Poštovani, 3. dana ciklusa testirala sam neke spolne hormone iz krvi, pa me zanima Vaše mišljenje, je li nalaz uredan: ESTRADIOL -rezultat < 73,4 pmol/L , ref.interval u folikularnoj fazi < 587 FSH - rezultat 7.5 IU/L, ref.interval u folikularnoj fazi 2.8 - 11.3 LH - rezultat 5.1 IU/L , ref.interval u folikularnoj fazi 1.1-11.6 PRL - rezultat 515 mIU/L, ref.interval u folikularnoj fazi 40-530 TESTOSTERON < 0,69 nmol/l, ref.interval u folikularnoj < 2.5. Imam 27. godine, i redovite cikluse svakih u razmaku od 27 -30 dana. Zahvaljujem unaprijed na odgovoru.

Poštovana, rezultati su uredni te pokazuju normalan hormonski status što i odgovara podatku o Vašim redovitim menstrualnim ciklusima.