Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Ostalo

Tinitus je simptom kod mnogih bolesti (bolesti unutrašnjeg uha, cerumena u vanjskom uhu, cirkulacijskih tegoba u mozgu, arterijske hipertenzije, deformacije vratne kralježnice...)

Objavljeno: 08.12.2010.

Poštovani, imam tinitus već 2 mjeseca. Od nalaza sam radila alergo test (alergija na grinje, prašinu i perje), timpanometrija tip c desno, tip a lijevo i sve moguće nalaze krvi, zubi i sve ostalo uredu. Mjesec dana sam trošila defrinol, operil i valsalveov manevar, ništa od toga nije dalo rezultate. Ljekari su odustali od tog problema, a ja ne znam šta da radim.

Smješteno u Ostalo

Teško je ukratko odgovoriti što je uzrok Vašeg tinitusa jer je to simptom kod mnogih bolesti, počevši od bolesti unutrašnjeg uha, cerumena u vanjskom uhu, cirkulacijskih tegoba u mozgu, arterijske hipertenzije, deformacije vratne kralježnice itd. Potrebno je najprije posjetiti kvalitetnog otorinolaringologa koji će isključiti osnovne uzroke u uhu, a zatim eventualno učiniti još neke pretrage kao slikanje glave i neurološki pregled. Terapija se određuje prema najvjerojatnijem uzroku tegoba.

Slična pitanja