Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Tinitus je simptom kod mnogih bolesti (bolesti unutrašnjeg uha, cerumena u vanjskom uhu, cirkulacijskih tegoba u mozgu, arterijske hipertenzije, deformacije vratne kralježnice…)

Objavljeno 08.12.2010.

Ostalo

Poštovani, imam tinitus već 2 mjeseca. Od nalaza sam radila alergo test (alergija na grinje, prašinu i perje), timpanometrija tip c desno, tip a lijevo i sve moguće nalaze krvi, zubi i sve ostalo uredu. Mjesec dana sam trošila defrinol, operil i valsalveov manevar, ništa od toga nije dalo rezultate. Ljekari su odustali od tog problema, a ja ne znam šta da radim.

Teško je ukratko odgovoriti što je uzrok Vašeg tinitusa jer je to simptom kod mnogih bolesti, počevši od bolesti unutrašnjeg uha, cerumena u vanjskom uhu, cirkulacijskih tegoba u mozgu, arterijske hipertenzije, deformacije vratne kralježnice itd. Potrebno je najprije posjetiti kvalitetnog otorinolaringologa koji će isključiti osnovne uzroke u uhu, a zatim eventualno učiniti još neke pretrage kao slikanje glave i neurološki pregled. Terapija se određuje prema najvjerojatnijem uzroku tegoba.