Trnci u lijevoj ruci i razne senzacije u prsima najčešće asociraju na srčane tegobe i potrebno ih je ispitati! - Ordinacija.hr

Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Trnci u lijevoj ruci i razne senzacije u prsima najčešće asociraju na srčane tegobe i potrebno ih je ispitati!

Zadnjih 10-ak dana osjećam trnce u lijevoj ruci (podlaktica-šaka), nekad slabije, nekad jače isto tako ponekad i u predjelu prsa me zasvrbi ili stegne bol na sekundu i nestane.. Radio sam EKG i sve je u redu... Kako i kome se dalje obratiti??

Trnci u lijevoj ruci i razne senzacije u prsima, najčešće asociraju na srčane tegobe i svakako ih je potrebno ispitati. Uredan nalaz EKG-a ih djelomično isključuje, ali ne bi bilo loše napraviti detaljniju kardiološku obradu, ukoliko vaš liječnik procjeni da za to ima potrebe. Srećom, takve tegobe su često posljedica promjena na lokomotornom sustavu, prije svega vratnoj kralježnici. U tom smislu bi bilo uputno napraviti rendgensko snimanje te ovisno o nalazu proširiti obradu ili provesti fizikalnu terapiju. Kao i obično, moj savjet je obratiti se svom liječniku obiteljske medicine, koji će najbolje moći procijeniti vaše stanje i odrediti potrebnu medicinsku obradu.