Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Učestalo odnosno urgentno mokrenje može biti posljedica uroinfekcije/ npr.gljivice u urinu/ odnosno posljedica promjena u kralježnici

Objavljeno 03.02.2014.

Problemi mokraćnog sustava

Poštovani, Problemi s upalom mjehura počeli su prije dvije godine. Tada sam imala sve klasične simptome (žarenje, stalni nagon i bol pri mokrenju, mutni urin…), koju bi liječila Ninur tabletama. Nalazi urina i abdomena su uvijek bili čisti, iako sam i dalje povremeno znala imati upale. Kako sam zadnjih godinu dana bila na antibiotskoj terapiji, tako mi se ni upale nisu javljale. Kad sam prestala piti antibiotik opet su krenuli problemi s mjehurom, iako su ovaj put simptomi nešto drugačiji. Stalno imam potrebu za mokrenjem i svakih pola sata moram ići prazniti mjehur, neovisno o tome da li sam pila tekućinu ili ne. Jedina je razlika u tome da ako sam pila tekućinu, onda izmokrim više, a ako nisam, onda bude svega par kapi, iako je nagon za mokrenje i u jednom i u drugom slučaju isti, odnosno jak i potpuno neproporcionalan količini urina koju izmokrim. Bol pri mokrenju ne osjećam. Jedino me konstantno prati nelagoda i taj nagon za stalnim mokrenjem. Zanima me da li mi Vi na temelju opisanog možete reći o čemu je riječ, ili mi sugerirati koje dodatne pretrage napraviti? Prije dva mjeseca Papa test je pokazao prisutnost gljivica, za koje mi je dana Canasten krema i vaginalete, pa ne znam da li je ovo možda posljedica toga ili neke druge tegobe koja nije nužno klasična upala mjehura.

Učestalo odnosno urgentno mokrenje može biti posljedica uroinfekcije/ npr.gljivice u urinu/ odnosno posljedica promjena u kralježnici. Bilo bi dobro da učinite ponovno urinokultru i urin kako bi s isključila urinarna infekcija. Svakako treba učiniti cistoskopiju. U slučaju da nema uroinfekta ili nekog drugog procesa u mokraćnom mjehuru tada je potrebna obrada kralježnice i urodinamike.