Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Ukoliko imate peckanje prilikom mokrenja tada prvo treba isključiti uroinfekt jer je to osnovni uzrok osjećaju nelagode prilikom mokrenja!

Objavljeno 14.03.2012.

Problemi mokraćnog sustava

Pozdrav, imam 29 godina i u zadnjih godinu dana imam problema s peckanjem prilikom mokrenja i primijetila sam da mi se na istim mjestima pojavljuju lagane krvave piknjice (kao male ranice). Mazala sam sa čelićevom po preporuci ginekologa i čistila octeniseptom, ali mi se svako malo iznova javlja isti problem.. Molim Vas, pomozite!!! Hvala.

Ukoliko imate peckanje prilikom mokrenja tada prije svega treba isključiti postojanje uroinfekta jer je to osnovni uzrok osjećaju nelagode prilikom mokrenja. Ukoliko se iz urinokulture štogod izolira tada treba liječiti prema antibiogramu! Kada kažete da ”na istim mjestima imate krvave piknjice” tada mi uopće nije jasno što to znači. Ukoliko postoje oštećenja na koži i sluznici spolovila to također može biti uzrokom peckanju prilikom mokrenja ali tada treba ustanoviti zašto ta oštećenja nastaju – da li se radi o nekoj infekciji ili je to posljedica oštećenja kože i sluznice od spolnog odnosa (najčešće grubljeg ) ili se pak moguće radi o neadekvatnoj, najčešće pretjeranoj, higijeni što pretjerano isušuje i oštećuje kožu i sluzicu spolovila. Nabrojao sam samo češće uzroke. Za uzrokom treba tragati i isključiti ga, a to će riješiti probleme. Mazanje nespecifičnim mastima (”čelićeva”) ili premazivanje octeniseptom neće sigurno riješiti problem (premazivanje octeniseptom, budući je to alkoholna otopina će samo vjerojatno još pogoršati problem).