Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Ukoliko je Vaše posljednje menstrualno krvarenje drugačije nego što su to uobičajena krvarenja, najvjerojatnije se radi o funkcionalnom poremećaju!

Objavljeno 06.06.2011.

Ginekološke smetnje

Dobar dan! Imam menstruaciju i odmah prvi dan kad sam dobila mi je jako bilo obilno i neki veliki ugrušak mi je bio pa me zanima šta bi to moglo biti? Inače nemam prvi dan obilnu menstruaciju nego malo, tek drugi je obilna a sad me ovo jako zabrinjava. Što bi moglo biti da je odmah prvi dan obilna i veliki ugrušak? Hvala.

Ukoliko je Vaše posljednje menstrualno krvarenje drugačije nego što su to uobičajena krvarenja, znači da se nešto zbilo u prethodnom menstrualnom ciklusu. Navjerojatnije je izostala ovulacija, što se svakoj ženi može dogoditi od vremena do vremena. To je funkionalni poremećaj i ukoliko se učini pregled nakon završetka krvarenja, ne mora se vidjeti ništa. Stoga, za sada, ukoliko je krvarenje prošlo, ne morate hitati na pregled. Ukoliko slijedeće krvarenje bude uredno i uobičajeno, zaboravite na sve. Ukoliko pak i drugo, odnosno slijedeća krvarenja budu drugačija nego ste to navikli, tada pođite na ginekološki i ultrazvučni pregled, nakon čega će se isključiti neko patološko zbivanje i dogovoriti dalji postupak. Više Vam se bez pregleda ne može reći!