Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Ukoliko nemate nikakvih simptoma u smislu crvenila, bolova ili peckanja na mjestu promjena, malo je vjerojatno da se radi o nekoj infekciji!

Objavljeno 02.01.2012.

Trudnoća

Poštovani, jučer sam primijetila na stidnoj usnici male crne, bezbolne kvržice- prištiće. To prije nisam imala. Imam pojačan vaginalni iscjedak. Zadnji PAPA iz 1.mjeseca je bio uredan. U braku sam, zadnjih 5 godina imam stalnog, meni također vjernog, partnera. U 27.sam tj.trudnoće i do sada su sve pretrage napravljene u trudnoći bile uredne. Molim za Vaše mišljenje.

Doista ne znam o čemu bi se radilo na osnovu Vašg opisa! Ukoliko nemate nikakvih simptoma u smislu crvenila, bolova, ili peckanja na mjestu promjena, malo je vjerojatno da se radi o nekoj infekciji. Ono što me totalno zbunjuje je crna boja osipa! Za takav osip naime ne znam. Da nije možda plavičasto jer bi to mogli biti mali krvni podljevi – to viđamo na koži usana spolovila za vrijeme trudnoće i odmah da kažem to nije ništa. To su male proširene potkožne vene. Dakle, promjene netko mora vidjeti, bez pregleda se ne može kazati ništa točno.