Ukoliko se endoskopijom ustanovi uredan nalaz u grlu mogući razlog Vaših tegoba je i refluks želučane kiseline - Ordinacija.hr

Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Ukoliko se endoskopijom ustanovi uredan nalaz u grlu mogući razlog Vaših tegoba je i refluks želučane kiseline

Objavljeno 22.01.2014.

Ostalo

Lijepi pozdrav. Imam 26 godina, pušač sam. Pred nekih 2 mjeseca sam počela osjećati kako me nešto smeta u grlu i to nešto nikako ne mogu iskašljat, a kad bi iskašljala bilo je onako zelen boje i gusto, ko sluz neka. Otišla sam nakon 2 mjeseca doktorici jer sam vidila nakon pranja zubiju da mi je desni krajnik dosta natečen i grlo jako crveno. Dala mi je silapen 1 500 000 i.j. i poslala doma. Nakon par dana po tom antibiotiku sam se počela jako loše osjećati, još lošije nego prije, i opet sam otišla k njoj na pregled , nakon što sam popila 16 tableta. Dala je napravit krvni nalaz koji je bio u redu, osim sedimentacija koja je bila snižena dosta i rekla je da prestanem uzimat antibiotik i da ga bacim u smeće. Meni je grlo i dalje natečeno i crveno, nije me ni na bris poslala. Rekla je da samo uzimam puno tekućine da će proći samo od sebe, da je to viroza. Mislim da neće to samo tako proći i javljam vam se za savjet, jer nemam povjerenja u svoju doktoricu. Hvala, lijep pozdrav.

Ukoliko nemate povjerenja u svoju doktoricu trebali otići kod specijalista otorinolaringologa koji će Vas detaljno pregledati uključujući i fiberendoskopiju gornjih dišnih i probavnih putova. Nakon tog pregleda ne bi smjelo biti dilema oko Vaše dijagnoze. Bris bakteriološki trenutno Vam ne preporučujem jer nije potpuno dijagnostički pouzdan u ovoj fazi postavljanja dijagnoze. Ukoliko se endoskopijom ustanovi uredan nalaz u grlu mogući razlog Vaših tegoba je i refluks želučane kiseline.