Uobičajeno je da prva kontrola nakon kiretaže bude nakon 2 tjedna kada se obično napravi i ultrazvučni pregled - Ordinacija.hr

Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Uobičajeno je da prva kontrola nakon kiretaže bude nakon 2 tjedna kada se obično napravi i ultrazvučni pregled

Objavljeno 20.12.2013.

Ginekološke smetnje

Poštovani, prije 10 dana sam imala spontani prekid trudnoće u jedanaestom tjednu trudnoće. Otišla sam na kliniku,tamo su me zadržali preko noći i napravilii mi sutradan kiretražu. U otpusnom pismu su mi napisali da su mi napravili kiretražu vakumom i da javim za PH nalaz za 20-ak dana. Kakav je to nalaz? Do kada ne smijem imati odnos sa mužem? Unaprijed zahvalna.

Poštovana , iz podataka koje navodite ne vidim da ste naručeni na kontrolni pregled. Uobičajeno je da prva kontrola nakon kiretaže bude nakon 2 tjedna kada se obično napravi i ultrazvučni pregled. Ukoliko je sve u redu , nakon toga su mogući odnosi . Budući da ste imali spontani pobačaj ne preporuča se trudnoća do konačne obrade koja podrazumjeva i PHD (patohistološka analiza kojom se utvrđuje sadržaj kiretmana ), eventualne briseve cerviksa itd. Ukoliko niste obavili kontrolni pregled, preporučujem da to naparavite te da se s PHD nalazom ponovno javite izabranom ginekologu koji je vodio ili će voditi sljedeću trudnoću.