Uzrok oskudnoj mjesečnici može biti stres, naglo mršavljenje, pojačano vježbanje ili drugi poremećaj hormona, spolnih ili štitnjače! - Ordinacija.hr

Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Uzrok oskudnoj mjesečnici može biti stres, naglo mršavljenje, pojačano vježbanje ili drugi poremećaj hormona, spolnih ili štitnjače!

Objavljeno 16.04.2012.

Ginekološke smetnje

Poštovani, moje je ime Maja, imam 21 godinu. Svaki mjesec imam redovitu mjesečnicu, dolazi mi na dan ili dva prije, ali uvijek je tu. Sad već par puta mi se dogodilo da dođe, dva dana je imam, zatim prestane dva dana pa se opet pojavi na dan dva i onda je gotovo? Trebam li se zabrinuti ili zašto mi dolazi u navratima? Hvala unaprijed.

Po opisu bi se to što se događa moglo nazvati oskudna menstruacija, uzrok tome može biti stres, naglo mršavljenje, pojačano vježbanje, ili drugi poremećaj hormona, spolnih ili štitnjače. Da se to dogodilo samo jedan mjesec ne bi se trebalo zabrinjavati, ali ako se to događa nekoliko mjeseci zaredom, onda treba intervenirati.Da bi razjasnili o čemu se radi, ipak se morate javiti ginekologu, kojem ćete predočiti menstruacijski kalendar-unatrag par mjeseci, da dobije dojam kako se ciklus kretao.Nadam se da ćete uspjeti razjasniti u čemu je problem.