Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
oftalmologija

Vrtoglavica nikada nije simptom očnih bolesti

Objavljeno: 02.04.2020.

Prije par mjeseci sam bio na snimanju srca i nalazi su super. Prije dva dana izasao sam iz kuće na svjež zrak i zavrtjelo mi se u glavi. Noćas ležim u krevetu sa ženom i gledamo TV i odjednom mi se zavrti i to traje nekih 15-tak minuta. Stavim glavu u položaj među noge dok sjedim, popijem vodu i šećer i legnem, zaspim. Nikada nisam imao problema i uvijek zdrav. Nosim naočale od rođenja, diopt. velika, a i nisu mi dobre, moram na pregled ali sada je ta korona. Zna me boljeti glava, oči, pritisak u glavi. Pijem Pantoprazol ADGC 20mg, gastritis. Ne pijem, pušim manje od kutije na dan, kavu sam prekinuo kad mi se zavrtjelo prvi put.

Smješteno u oftalmologija

Vrtoglavica može biti simptom različitih bolesti, ali nikada simptom očnih bolesti. Prema vašim simptomima moguće je da se radi o padu krvnog tlaka ili o degenerativno reumatskim problemima vratne kralježnice koje mogu uzrokovati cirkulacijske poremećaje, a koje mogu dovesti do vrtoglavice. Preporučam vam da pijete dovoljno tekućine i da se krećete (može i po stanu) jer kretanjem kardiovaskularni sustav bolje radi, a poremećaji kao što su pad tlaka ili vrtoglavice mogu biti rjeđi.
Ipak, preporuka je posjetiti liječnika koji će vas uputiti eventualno na pregled specijalisti, kardiologu, neurologu ili ortopedu.
 

Slična pitanja