Zamućenje vida, dvoslika, glavobolje, upala sinusa, mučnine, a ponekad i teško razumijem sugovornika...!? - Ordinacija.hr

Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Zamućenje vida, dvoslika, glavobolje, upala sinusa, mučnine, a ponekad i teško razumijem sugovornika…!?

Objavljeno 24.11.2011.

Neurološki problemi

Prije godinu dana imala sam zamućenje vida nakon čega sam dobila naočale u 7. mjesecu, dioptrija 0,25 i 0,50 u 10mj. 2010 dioptrija je bila 1,00 i 1,25 ispadi vidnog polja u lijevom oku i dvoslike prema gore. Sve je praćeno glavoboljama, MR je pokazao upalu sinusa. Sada često imam mučnine, kratka zamućenja vida i ponekad teško razumijem sugovornika.

Postoji više mogućih uzroka Vaših simptoma. Ovisno o Vašoj dobi neke dijagnoze su više ili manje vjerojatne. Dobro je ako MR nije pokazao nikakve patologije mozga već samo upalu paranazalnih sinusa. Tu upalu bi valjalo adekvatno tretirati sto bi moglo ublažiti Vaše simptome. Svakako je potrebno i slijediti upute očnog liječnika jer ponekad oftalmološki problemi mogu uzrokovati glavobolje. Ne treba smetnuti s uma da se i migrene nerijetko prezentiraju ne samo s glavoboljama nego i sa simptomima zamućenja vida, mučnine, povraćanja pa i blage konfuzije. Ukoliko se radi o migrenama, za njih također postoji odgovarajuća terapija.