Novosti

10-godišnji dječak ostaje bez prijeko potrebnog lijeka

“Svi mi govore da dijete odvedem u dom. Pa kako ću nakon 10 godina patnje samo tako ostaviti svog sina. Ja to ne mogu”, očajna je majka 10 i pol godina starog Adnana kojem je potreban skupi lijek kako bi izbjegavao brojne epileptične napade. Za lijek ona novca više nema, a epilepsija k tome nije jedino od čega dječak boluje, prenosi Net.hr.

“Stanje mu se malo popravilo, sada nema 35 epileptičnih napada mjesečno, ali primjerice posljednjih mjesec dana ih je imao 11. U smanjenju broja napada pomogao mu je lijek do kojeg nam je sve teže doći, a čiju je dozu liječnica nedavno povisila”, požalila se majka deset i pol godina starog Adnana Sedića.

Riječ je o dječaku o čijoj teškoj i nesretnoj sudbini Net.hr pisao lani, no bitka njegove neumorne majke da djetetu osigura lijekove i dalje se nastavlja. Ahmedina Sedić svog sina je rodila u 33. tjednu trudnoće kada je ostao bez kisika i imao krvarenje u mozgu. Posljedica je bila blaga mentalna retardacij. Također mu je slomljena ruka pri porodu, koja je krivo zarasla pa je završio u bolnici s dvije i pol godine. Njegova majka tvrdi kako nikada nije govorio, a ima i rupicu na srcu.

Ahmedina Sedić ne može raditi jer nema kome ostaviti dječaka, a roditelji joj ne mogu pomoć. Bilo koja sredstva koja su prethodno prikupljena za malenoga Adnana potrošena su na lijekove i podstanarstvo. Sada novaca više nema.

“Prije tri mjeseca sam se vratila roditeljima. No, otac se u međuvremenu jako razbolio, a majka je ostala bez posla. Tako danas živimo od očevih 1.200 kuna. Invalidninu i dječji doplatak dam za lijekove za sina. Sad sam ostala na tri kutije i ne znam kako nabaviti nove”, kaže Ahmedina dodajući da jedna kutija lijeka koji njenom mališanu pomaže i smanjuje broj epileptičnih napada iznosi 740 kuna.

Adnan je nedavno zbog upale pluća završio i u bolnici. Sada je kod kuće, no prema riječima njegove majke upala pluća javi se svakih nekoliko mjeseci.

“Stigla je zima i trebalo bi mu biti i toplo, a ja nemam od čega kupiti ni drva. Molila sam Grad Zagreb da mi daju jednokratnu pomoć, no odgovor nikad nisam dobila. Socijalna radnica mi je rekla ni da mi ni ona više od ovoga ne može pomoći. Svi mi govore da dijete odvedem u dom. Pa kako ću nakon 10 godina patnje samo tako ostaviti svog sina. Ja to ne mogu”, zavapila je nesretna žena. Ahmedina dodaje da će, ukoliko ne podmire račune uskoro ostati i bez struje, što će joj dodatno otežati ionako tešku situaciju.

Tužna priča 10-godišnjeg dječaka s epilepsijom i mnogim drugim zdravstvenim problemima stiže u blagdansko vrijeme kada se okrećemo jedni prema drugima. Ako želite pomoći malome Adnanu, možete uplatiti novčana sredstva na račun njegove majke Ahmedine Sedić, otvoren u Zagrebačkoj banci: 3231867404.

Izvor i foto: Net.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo