Novosti

10 najčitanijih tekstova na portalu Ordinacija.hr u 2016. godini!

Koje su teme najviše zainteresirale naše čitatelje? Donosimo listu najčitanijih tekstova na portalu Ordinacija

Noviteti i savjeti iz svijeta zdravlja, ljepote, zdrave prehrane i ove su godine bile glavne teme na portalu Ordinacija.hr koje su okupirale vašu pažnju i možda vas dovele do pozitivnih promjena u životu.

Najviše je pažnje ove godine privukao tekst o utjecaju vode i meda na zdravlje, što još jednom pokazuje koliko vam je ono važno.

U nastavku donosimo listu 10 najčitanijih tekstova koji su okupirali vašu pažnju 2016. godine.

1. Evo što će se dogoditi ako pijete vodu s medom svakog dana!

Unatoč brojnim medicinskim i tehnološkim dostignućima, čovjek dosad nije uspio proizvesti savršen proizvod kao što je med. Lako je probavljiva namirnica koja trenutačno vraća snagu, a snaži i psihu. Danas ima reputaciju učinkovitog ljekovitog sredstva. Med pomaže kod bržeg zacjeljivanja rana, bolesti crijeva i želuca, povišene tjelesne temperature, a može se koristiti i kao sredstvo za čišćenje. U narodnoj medicini, med je i danas osnova prirodnog liječenja.

 

2. Mogući uzroci trnaca u rukama i nogama

Trnci u rukama i nogama mogu nastati jer smo ih držali u čudnom položaju, pa dođe do zaustavljanja cirkulacije i osjećaja “mravaca”.

 

3. Rak jetre – simptomi, dijagnostika i liječenje

U jetri se odstranjuju toksične tvari iz tijela, stvaraju se tvari važne za normalno zgrušavanje krvi, a jetra je vrlo značajna i u održavanju normalnih vrijednosti šećera u krvi.

 

4. 5 situacija kada ne smijete koristiti maslinovo ulje

Maslinovo ulje se često spominje kao najbolji odabir koji štiti naše zdravlje i svako jelo čini ukusnijim. Postoje situacije u kojima ga ipak ne treba koristiti.

 

5. 10 simptoma srčanog udara

Ponekad simptomi srčanih problema mogu biti složeni: nije ih lako prepoznati, a spremni smo pripisati ih nečem drugom, kao što je “pokvareni želudac”, umor ili bol u mišićima. 

 

6. Medicinska dijeta

Medicinska dijeta ima relativno jednostavan jelovnik, a omogućuje gubitak 15 kilograma u 15 dana.

 

7. Sumnjate li na upalu slijepog crijeva, hitno k liječniku!

Crvuljak ili slijepo crijevo smatra se “nepotrebnim” jer, kako liječnici kažu, u današnjoj ljudskoj vrsti on nema nikakvu funkciju u razgradnji i eliminaciji ostatka probavljene hrane. Ipak, crvuljak je u organizmu, i ponekad zna biti jako problematičan…

 

8. Giht: Što izbjegavati, a što jesti?

Jeste li ste znali da se giht često naziva i bolest kraljeva? To je upravo zato jer se giht uglavnom razvija kao posljedica pretilosti, prevelike konzumacije mesa i/ili alkohola.

 

9. Bol u mišićima, zglobovima, kostima… Kako si pomoći?

Odgovore na pitanja vezana za bol u mišićima i zglobovima donose naši stručnjaci iz rubrike Halo, doktore!

 

10. Prehrana za masnu jetru: riješite problem hranom

Najbolji način liječenja masne jetre je uvođenje pravilnih prehrambenih navika i redovita tjelesna aktivnost. To podrazumijeva izbjegavanje dodatno zaslađene hrane, te gazirane, masne, slane i pržene hrane.

…hvala i čitajte nas i dalje!

Ordiancija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo