Novosti

37. Maraton tri srca: prijavite se za praznik trčanja u Radencima

Pripreme za tradicionalni Maraton tri srca, najpoznatiji maraton u regiji, koji će se ove godine održati po 37. put, u punom su jeku.

Maraton koji je prošle godine završilo više od 5400 trkača, uz sudjelovanje 1208 djece trkača, nakon 12 godina osvježava trkačke staze na pet i deset kilometara čime će postati još pristupačniji trkačima rekreativcima. Ove se godine maraton održava 20. svibnja te su sve trase predstavljene na internetskoj stranici maratona. Pripremljeno je mnoštvo iznenađenja, među ostalim i nastup popularne grupe Psihomodo Pop te službeno otvorenje na kojem će sudionike na dobru utrku potaknuti najuspješnija slovenska skijaška trkačica svih vremena Petra Majdič.  

Maraton koji se sve ove godine održava pod pokroviteljstvom kompanije Radenska nastavlja s tradicijom povezivanja dviju susjednih država, Slovenije i Austrije. I ove će godine velik broj trkača pretrčati preko granica i ponovo utabati staze maratona Radenska Classic (42 km) i polumaratona Radenska Light (21 km).

Boštjan Gerlec, predsjednik organizacijskoga odbora 37. Maratona tri srca, izjavio je: Posebno je veličanstven trenutak kad trkač pretrči preko granice i sa sobom ponese duh zdravog života i sve što u sebi nosi najsrčaniji maraton na svijetu. Zato nas veseli što nas na drugoj strani granice dočekuju gledatelji, što nas potiču i navijaju za sve koji se bore s kilometrima. Želimo da ove godine u Austriji trkače uz stazu bodri još više navijača te da nam se pridruže i na stazi, da ponesu svoju ljubav prema zdravom životu i sportu preko granica u svakom smislu. Maraton tri srca trkački je praznik svih, i trkača i gledatelja uz stazu te naravno svih ostalih, organizatora i dobrovoljaca s obje strane granice, koji s nama stvaraju tu nezaboravnu priču.

Sudionici 37. Maratona tri srca i ove će se godine moći okušati u pet natjecateljskih disciplina. To su maraton Radenska Classic, polumaraton Radenska Light, utrka Radenska Naturelle, Oazina utrka te natjecanje u nordijskom hodanju. Tu je naravno i nenatjecateljski program, koji će obuhvaćati Vjeveričinu i Srčekovu utrku za djecu te pješačenje Tri srca.

Promjene i na kraćim trasama

Osvježena trasa u svibnju biti će spremna i za trkače na pet i deset kilometara. Staza za utrku Radenska Naturelle službeno je izmjerena i certificirana za dužinu od točno 10.000 metara. Trasa koja u cijelosti prolazi po asfaltiranom terenu u okolici Radenaca ima samo jedan manji uspon. I staza za Oazinu utrku proteže se Radencima i u cijelosti je asfaltirana. Budući da je riječ o ravničarskoj stazi, pogodna je i za kondicijski bolje pripremljenu djecu stariju od 12 godina.

Pripremite se za maraton

Organizatori su u suradnji s Andrejom Zrnić iz Studija FIT pripremili tjedne trkačke treninge u Radencima. Zajedničke pripreme održavaju se svaki petak u 17 sati u parku u Radencima. Pobrinuli su se i za sve koji se za maraton žele pripremati sami, ali ipak cijene upute iskusnoga trenera. Upute i smjernice te tjedne trkačke pripreme za utrke na pojedinim stazama koje će se tjedno dopunjavati možete pratiti ovdje. Događaj će i ove godine obilježiti humanitarni duh. Kao i prošle godine, organizatori će ponovo udružiti snage s organizacijom Anina zvezdica Pomurje i pomagati potrebitim obiteljima.

Još je vrijeme za rane prijave

Prijave na Maraton tri srca na internetskoj stranici www.maraton-radenci.si već su otvorene. Jeftiniju prijavu posjetitelji mogu osigurati do 11. travnja.

Foto: Promo

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo