Novosti

5. međunarodni tečaj za traumatologe i ortopede u Rijeci

Surgical Approaches in Traumatology and Orthopedics, međunarodni je tečaj koji se po 5. puta održava na Medicinskom fakultetu u Rijeci.

Surgical Approaches in Traumatology and Orthopedics održava se godišnje od 2012. te je jedinstven i namijenjen specijalistima i starijim specijalizantima iz područja traumatologije i ortopedije. Tečaj je koncipiranprema udžbeniku autora Hoppenfeld, de Boer, Buckley, Surgical Exposures in Orthopedics, koji je godinama bio bestseler iz područja kliničke medicine

Ovakav tečaj jedino je održan 2014. i 2015. u Ženevi za Švicarske traumatologe i ortopede.

Održava se tijekom dva dana i prvenstveno je namijenjen praktičnom radu gdje polaznici sami, uz nadzor i upute vodlitelja na kadaverima izvode tipične kirurške pristupe na ekstremitete i zdjelicu i zatim izvode dodatnu kiruršku disekciju tkiva kako bi prikazali sve važne anatomske strukture koje se ne smiju ozlijediti tijekom operacijskog zahvata. 87,5% cijelog tečaja (čak 10 i pol od skoro 12 i pol sati tečaja) namijenjeno je praktičnim vježbama koje izvode polaznici.

Analiza ishoda učenja pokazala je veliku važnost u stjecanju novih znanja kao i podizanju interesa za ovaj segment kirurške edukacije. Polaznici su pritom postali svjesni važnosti poznavanja anatomije u kirurškim pristupima. – istaknuo je prof. dr. sc. Tedi Cicvarić, Predsjednik Hrvatskog traumatološkog društva i izvanredni profesor na Medicinskom fakultetu u Rijeci.

Do sada, svi su polaznici pozitivno ocijenili koncepciju tečaja i izrazili zadovoljstvo stečenim znanjem. Na ovogodišnjem tečaju, sudjelovat će i jedan od top 10 svjetskih kirurga, autor “biblije” za traumatologe i ortopede – profesor de Boer

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo