Novosti

ADU organizira izvedbe predstava i projekcije filmova

Izvedbe predstava i projekcije filmova studenata Akademije dramske umjetnosti za humanitarnu pomoć poplavljenim područjima.

Na Akademiji dramske umjetnosti sinoć je završena trodnevna akcija prikupljanja hitno potrebnih stvari za Gunju i okolna potopljena područja, u kojoj su sudjelovali brojni studenti, profesori i zaposlenici Akademije, ali i drugih zagrebačkih fakulteta. Humanitarna inicijativa “HELP Gunja” nastavlja se izvedbom predstave “Rekonstrukcija” u izvedbi studenata druge godine studija glume, pod mentorstvom Ksenije Zec i Saše Božića. Izvedba će se održati u petak 23. svibnja u dvorani F5 u Frankopanskoj 22 s početkom u 20 sati, a sav prihod od donacija koje studenti prikupe namijenjen je studentima Akademije koji dolaze iz poplavljenih područja.

U ponedjeljak, 26. svibnja, ADU u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom u 20 sati u Kinu Tuškanac organizira projekcije filmova “Priča o Mari iz Varoša” studenta Igora Šeregija te “La Grande Belezza” Paola Sorrentina. Prihod od ulaznica po cijeni od 15 kuna bit će uplaćen na poseban žiro račun Općine Gunja.

Isti dan, studenti pete godine glume s ADU-a u suradnji sa Satiričkim kazalištem Kerempuh u 20 sati u Sceni Vidra izvode svoju uspješnu diplomsku predstavu, Moliereova “Tartuffea” u režiji Krešimira Dolenčića. Prihod od ulaznica po cijeni od 20 kuna također je namijenjen pomoći poplavljenim područjima.

Na Akademiji dramske umjetnosti trenutno studira šest studenata koji dolaze upravo iz poplavljenih područja, koji su pokrenuli kampanju za pomoć svojim rodnim mjestima, a kojoj su se priključili brojne poznate osobe, od glumaca, do sportaša i pjevača. Video poruke pogledajte OVDJE.

Građani se svakako pozivaju da, ako mogu, svoj doprinos uplate donacijom na poseban žiro račun Općine Gunja: HR0924850031500005992.

Donacije se mogu također uputiti pozivom na donatorski telefon broj 060 90 11 (6,25 kn, PDV uključen) za prikupljanje pomoći stanovnicima koji žive na područjima pogođenima poplavama u Republici Hrvatskoj.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo