Novosti

Advent na drukčiji način

Za vrijeme ovogodišnjeg Adventa građani i turisti moći će uživati u interaktivnom programu pod nazivom Advent na drukčiji način, u organizaciji OmnisArta te uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba.

Advent na drukčiji način je dvosatna večernja tematska tura, koja sudionicima priča priče o starim i manje poznatim adventskim običajima grada Zagreba razgledavajući lokacije posvećene Adventu.

Na primjer, jeste li znali da je prvo javno snimanje gramofonske ploče u Europi održano 1926. godine upravo u zagrebačkoj Katedrali? Na snimanju je zbor pjevao božićnu pjesmu “Narodi nam se”.

“Želja nam je bila ispričati priču na drukčiji način tako da ovo nije obični razgled grada. Radi se o zabavnom, ali i edukativnom programu u kojem se sudionici i sami uključuju izradom vlastite božićne čestitke”, tvrde organizatori.

Program će se održavati od 6. do  22. prosinca petkom, subotom i nedjeljom u sljedećim terminima:

  • petkom, subotom i nedjeljom (hrvatski jezik) u 17.00
  • subotom (engleski jezik) u 15.30

Okupljanje i polazak je ispred Turističkog informativnog centra na Trgu bana J. Jelačića. Za grupne posjete program se može održati po dogovoru i u drugim terminima, na hrvatskom, engleskom i španjolskom jeziku. Cijena programa na hrvatskom jeziku je 49 kuna, a na engleskom jeziku 75 kuna. Djeca do sedam godina sudjeluju besplatno.

Dođite i doznajte tko je napravio prve jaslice, kako se nekoć darivalo, kojim su se zimskim sportovima bavili Zagrepčani, kada se javlja prvo božićno drvce i još puno toga…

Moguća je rezervacija termina mailom ili telefonom. Sve informacije potražite nainternetskoj adresi www.omnesartes.net

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo