Akademija zdravog kuhanja - inovativno, brzo, ukusno, jeftino! - Ordinacija.hr

Novosti

Akademija zdravog kuhanja – inovativno, brzo, ukusno, jeftino!

Kako pripremiti ukusnu, organsku, povoljnu i nadasve zdravu hranu, naučile su Matea, Izidora, Jasminka i Monika na Akademiji zdravog kuhanja koju organiziraju portal Ordinacija.hr, Centar za kulturu prehrane i Interspar Hrvatska.

Izidora se uskoro udaje pa joj dajemo podršku kako bi naučila što bolje kuhati“, našalile su se djevojke kojima kuhača i pregača nisu strane, no kažu kako se uvijek može naučiti nešto novo pa će se zdrava, ali jeftina i brza hrana od sada češće nalaziti na njihovu stolu.

Na kulinarskoj radionici “Organska hrana – recept zdravlja za sve generacije” zajedno su uz savjete nutricionistice Petre Kišić spremale kruščić s lanom i orasima, paštetu od lososa, sirni namaz s vlascem, lažni quiche, salatu s kus-kusom i gyrosom te kolač od jabuka i zobenih pahuljica.

Prije kuhanja prvo prođemo teoriju o tome što je organska hrana, kako je prepoznati na tržištu te kako je pripremati. Najvažniji je u kuhinji balans svih namirnica, od voća i povrća, mesa i ribe do žitarica“, kazala je Petra Kišić.

Radionice su namijenjene ponajprije zaposlenim ljudima koji žive ubrzanim ritmom i teško im je uskladiti posao i zdravu prehranu, a cilj im je pokazati kako brzo ne mora biti i nezdravo“, istaknula je Vanja Varga, voditeljica Centra za kulturu prehrane u kojemu se kuhanje podučava po inovativnim, zdravim, brzim i jeftinim receptima.

Radionice u suradnji s Intersparom održavaju se ponedjeljkom i srijedom od 18 do 20 sati u Centru za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb. Uključuju pripremu hrane, praktičnu primjenu znanja s predavanja i diskusiju, a najbolji dio je taj da sve što skuhate – pojedete. 

Raspored radionica

Organska klopa – recept zdravlja za sve generacije – 30. 11.  /  2. 12. 2015.

Zdravo, brzo, vege! – 7. 12.  /  9. 12.  /  14. 12.  /  16. 12. 2015.

Bez glutena i laktoze, molim! – 18. 1.  /  20. 1.  /  25. 1.  /  27. 1. 2016.

Prezimi zdravo i vitko! – 1. 2.  /  3. 2.  /  8. 2.  /  10. 2. 2016.

Cijena jedne radionice iznosi 150 kuna po osobi, a prijaviti se možete na info@kulturaprehrane.hr ili na tel. 01/481-4466.

Stjepan Bubalo

Foto: Borna Filić / Pixsell   

    

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo