Akciju "Donesite i vi osmijeh u bolnice" podržao i ministar zdravlja Siniša Varga - Ordinacija.hr

Novosti

Akciju “Donesite i vi osmijeh u bolnice” podržao i ministar zdravlja Siniša Varga

Vesela vizita “Crvenih nosova” razveselila je djecu na Klinici za pedijatriju Kliničko bolničkog centra Zagreb. Svima dobro poznati klaunovidoktori posjetili su oboljele mališane u sklopu akcije “Donesite i vi osmijeh u bolnice“ koju je podržao i ministar zdravlja Siniša Varga te se pridružio današnjem posjetu.

Zahvaljujući ovoj akciji, od početka prosinca udruga klaunovadoktora “Crvenih nosova” povećala je broj redovitih posjeta dječjem odjelu KBC-a Zagreb, te na taj način svojim terapijskim djelovanjem nastoje olakšati boravak u bolnici kako djeci tako i njihovim roditeljima.

Podršku radu klaunovadoktora pružio je i ministar zdravlja te pohvalio njihove napore da djeci boravak u bolnici učine podnošljivijim. “Hvala “Crvenim nosovima” što našoj djeci koja se nalaze na liječenju u bolnicama, kad neki od njih ne mogu svakog dana vidjeti svoje roditelje, uspijevaju barem nakratko vratiti osmjeh na lica. Riječ je o hvalevrijednom obliku pomoći djeci, njihovim roditeljima i zdravstvenim radnicima koji liječe našu djecu i “Crvenim nosovima” želim veliki uspjeh u daljnjem radu“, izjavio je ministar zdravlja Siniša Varga.

Klaunovidoktori u suradnji s međunarodnom organizacijom “RED NOSES Clowndoctors International“ u Hrvatskoj djeluju od 2010. godine otkad redovito posjećuju bolnice i kroz igru s djecom pokušavaju im otkloniti pažnju od bolesti i straha donoseći im smijeh i radost. Akciju “Donesite i vi osmijeh u bolnice“ zajednički su pokrenule tvrtke Henkel i Konzum, a cilj je omogućiti što više redovnih posjeta klaunovadoktora dječjem odjelu KBC-a Zagreb.

Od početka djelovanja u Hrvatskoj, “Crveni nosovi” su ostvarili više od 500 posjeta bolnicama i donijeli osmijeh na lica više od 30 500 bolesne djece. Svojim posjetama od kreveta do kreveta i unaprijed osmišljenim nastupima oduševljavaju djecu, ali i njihove roditelje. Prilikom današnjeg posjeta, a ususret nadolazećim blagdanima, tvrtke Henkel i Konzum prigodno su darivale djecu na Klinici za pedijatriju KBC-a Zagreb.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo