Novosti

Ako piješ ne vozi!

U studenom i prosincu očekuje se veći broj prometnih nesreća, zbog čega će Ministarstvo unutarnjih poslova provoditi akcije sprječavanja i sankcioniranja vožnje pod utjecajem alkohola, javlja Radio Sljeme.

Prva od njih bit će ovoga vikenda, najavio je voditelj Odjela za sigurnost cestovnog prometa Josip Mataija.

“Akciju ćemo provesti na području cijele Republike Hrvatske. Policijski službenici vršit će pojačan nadzor vozača na onim lokacijama koje su i statistički ugrožene, na kojima se događa najveći broj prometnih nesreća vezanih za vožnju pod utjecajem alkohola; ali isto tako i onim lokacijama na kojima se više kreću vozači pod utjecajem alkohola”.

U sklopu kampanje emitirat će se televizijski spot u režiji Dalibora Matanića te radijski spot s motom “ako želiš spasiti ljude koje čeka smrt na Hrvatskim cestama, nemoj alkoholiziran voziti”. I Policijska uprava zagrebačka je upozorila vozače da ne voze alkoholizirani, kako ne bi postali crna statistička brojka i doveli u opasnost sebe i ostale sudionike u prometu, rekao je Viktor Forijan iz Službe za sigurnost cestovnog prometa zagrebačke policije.

 

Izvor: Radio Sljeme

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo