Novosti

Alergičari, oprez! Zbog duge zime veća je koncentracija peludi

Relativno niske temperature u ožujku privremeno su one osjetljive na pelud poštedile alergijskih poteškoća, koji se obično javljaju već u tom mjesecu. No, problemi će početi već s prvim danima toplijeg vremena, a što zima bude dulje trajala to samo mogu biti veći.

– Sezona peludnih alergija počinje pojavom toplog vremena i viših temperatura nakon zimskog perioda. No, ako zima dulje traje, veća je i koncentracija peludi. Vrhunac peludne sezone je obično u kasnim proljetnim mjesecima, no pravi vrhunac peludne sezone za pojedinca je zapravo onaj kada vrsta peludi na koju je osoba preosjetljiva ima svoj vrhunac – tumači dr. Silvije Šegulja, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i voditelj Odjela respiratorne rehabilitacije djece u crikveničkoj Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Thalassotherapia.

Doktor Šegulja upozorava kako ne postoji univerzalno rješenje za sve, a kako si pomoći sam, kada je vrijeme za otići liječniku i koja su najbolja rješenja kada su djeca u pitanju čitajte u novom broju magazina Moje zdravlje koji izlazi u srijedu, 18. ožujka za samo 3 kune uz Večernji list te samostalno za 9,90 kuna!

Za proljetnu naslovnicu ovog puta odabrali smo lijepu voditeljicu i novinarku Lanu Banely.

Donosimo i veliku priču o križobolji, najnovijim uspješnim metodama liječenja, ali i upozorenje liječnika kako križobolja sve češće pogađa mlade ljude dok prvi napad križobolje nerijetko nastaje u 18. godini života! Saznajte što određena bol u dijelovima tijela znači te kako si pomoći.

U potrazi za srećom, upitali smo prof. Anđu Raič, urednicu Medicinske naklade kojih 10 razloga za život bi izdvojila? S nama je podijelila filozifiju koja doista oplemenjuje zato ne propustite inspirirati se njenim riječima. Psihologinja Ljubica Uvodić Vranić savjetuje kako da poradite na vlastitom samopouzdanju, a donosimo i kako se uspješno malim stvarima riješiti stresa.

Kada je hrana u pitanju, posvetili smo se simbolim Uskrsa, pa saznajte kako tradicionalno ukrasiti jaja te koliko ih doista smijete pojesti. Tu su i recepti za kreativan, drugačiji, ali i zdraviji kruh.

Stiže nam proljeće, a s njime i novi trendovi u šminkanju te kozmetički noviteti koje nećete moći zaobići. Da biste bili prekrasni i potpuno goli, donosimo savjete kako učvrstiti i osvježiti cijelo tijelo; stražnjicu, ruke, trbuh…

Sve ovo i još mnogo više potražite u novom broju magazina Moje zdravlje u srijedu, 18. ožujka.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo