Be Natur magnezij klorid kao idealni prehrambeni dodatak - Ordinacija.hr

Novosti

Be Natur magnezij klorid kao idealni prehrambeni dodatak

Dobiva se iz rudnika s dubine od 1600 m ispod razine mora nakon koje se dodatno pročišćava kako bi se dobio čisti magnezij klorid.

Be Natur prezasićena jonizirana otopina magnezij klorida u spreju je 100% prirodan te je farmaceutske čistoće. Be Natur magnezij klorid u spreju lako je dozirati. Jedan potisak spreja sadrži oko 7 mg magnezija te se, shodno tome, jednostavno izračuna koliko magnezija unijeti u organizam što je važno kod doziranja pri određenim zdravstvenim tegobama.

Mnogi istraživači podržavaju stav da je magnezijev klorid najbolji oblik prehrambenoga dodatka, djelomično i zato što klorid ima ključnu ulogu u proizvodnji kloridne kiseline (HCl) u želucu. Neki ljudi ne proizvode dovoljno te kiseline što može rezultirati brojnim zdravstvenim problemima koji se odnose na metabolizam i apsorpciju hranjivih tvari. Taj manjak može biti zbog raznih poremećaja koji utječu na želudac, individualnih razlika ili drugih nepoznatih razloga. S vremenom, kako starimo, proizvodnja kloridne kiseline u želucu se smanjuje, često dramatično i skoro uvijek bude nedijagnosticirana.

Prednosti korištenja magnezijevog klorida

Korištenje Be Natur magnezijevog klorida kao dodatka prehrani ima dodatnu vrijednost u tome što pomaže smanjiti potencijalne probleme koji mogu nastati konstantno opadajućim lučenjem želučane kiseline. Problemi uključuju:

  • oslabljenu apsorpciju vitamina i minerala
  • nepravilnu – nepotpunu probavu
  • povećanu podložnost na neželjene bakterije, viruse i gljivice koji prolaze kroz crijeva

Navedene prednosti proizlaze iz povećanoga sadržaja klorida koji se nalazi u Be Natur magnezijevom kloridu. Količina klorida dovoljna je da poveća proizvodnju želučane kiseline i time povećava apsorpciju i samog magnezija te poboljšava ukupnu učinkovitost probave. Na taj se način stvara povoljno okruženje za asimilaciju kritičnih mikronutrijenata važnih za zdravlje.

Kada u stanicu, zbog manjka magnezija, uđe višak kalcija stezanje mišića predugo traje pa u blažim slučajevima trpimo trzaje i grčeve. Kada nedostatak magnezija postane kroničan, patimo od simptoma srčane bolesti, kao što je angina pectoris, hipertenzija i aritmija ili napadaja i grčeva karakterističnih za astmu, migrenu ili bolne menstrualne grčeve.

Velika učinkovitost Be Natur magnezijevog klorida posebno se postiže prilikom primjene na koži. Razlog je visoka apsorpcija magnezija čak i do 100% ovisno od mjesta koji se tretira dok se kod oralnog korištenja apsorpcija kreće do 40% što mu daje veliku prednost u odnosu na druge proizvode magnezija npr. magnezij oksid koji ima maksimalnu apsorpciju do 4%. Pozitivni izvještaji medicinskih profesionalaca i potrošača u vezi zdravstvenih pogodnosti postignutih lokalnom primjenom naglašavaju njegovu praktičnost i djelotvornost u rješavanju različitih simptoma, uključujući i one koji se odnose na kožu, mišiće i živčani sustav.

Ljekovita svojstva magnezijevog klorida

Be Natur magnezijev klorid također je izvrstan za borbu protiv infekcija, što se ne može reći ni za jednu drugu kombinaciju magnezija. Prvi istaknuti istraživač koji je proučio i promicao antibiotske učinke magnezija bio je francuski kirurg, prof. Pierre Delbet, dr. med. Godine 1915. tražio je rješenje za čišćenje rana kod vojnika jer je utvrdio da antiseptici koji se tradicionalno koriste zapravo oštećuju tkivo i potiču infekcije umjesto da ih sprečavaju. U svim njegovim ispitivanjima otopina magnezijevog klorida bila je daleko najbolja. Otkrio je da je ona ne samo neškodljiva za tkivo, nego da također pojačava aktivnost leukocita i fagocitozu, uništavanje patogenih mikroba.

Be Natur magnezij klorid lako se dozira. Jednostavno se dodaje u hranu kako bi istu obogatili magnezijem. Može se dodati u sok, juhu, varivo kao i u ostalu hranu ili se koristiti transdermalno kao zamjena za magnezijeva ulja. Na taj način se rasterećuje probavni sustav. Povećan unos Be Natur magnezija pomaže u prevenciji ili otapanju bubrežnih i žučnih kamenaca. Aktivacija probavnih enzima stvaranja žuči, kao i poboljšanje zdravlja crijevne flore faktori su koji Be Natur magnezijev klorid čine korisnim za normalizaciju probavnih procesa i smanjenje probavnih neugodnosti, nadimanja i neugodnog mirisa stolice.

Be Natur magnezij smanjuje sve neugodne tjelesne mirise, uključujući neugodan miris pazuha i nogu. Svakako je potrebno navesti učinkovitost Be Natur magnezija kod grčeva, teških i umornih nogu, lošeg raspoloženja, osjetljivosti, glavobolja, migrena, osjetljivosti PMS-a, anksioznosti depresije te mnogih drugih tegoba. Utjecaj Be Natur magnezijevog klorida na zdravlje je zadivljujući, a praktično pakiranje pruža niz prednosti te bočicu uvijek možete nositi sa sobom.

Neka Be Natur magnezij klorid bude vaš saveznik u odlasku na godišnji odmor. Kod ugriza insekata, u ovim ljetnim danima, jednostavno poprskajte mjesta upale i za par minuta će oteklina od ugriza nestati. Na linku www.benatur.net potražite najbližu ljekarnu i osigurajte sebi bočicu Be Natur magnezij klorida u spreju. Isprobajte njegovu moć i zaboravite na tegobe.

Foto: Promo

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo