Luke Mackay prisjetio se liganja s roštilja na crveno i kuhara koji se derao na sve svoje goste.
Profesionalni britanski kuhar i pisac kuharica, Luke Mackay, prisjetio se najbolje morske hrane koju je ikad probao. Mackay je sada vlasnik Brompton Food Marketa u Londonu, a u svojoj se kolumni za The Guardian prisjetio trenutka kada je prvi puta radio kao kuhar i to ploveći po Jadranskom moru. Radio je na jahti koja je vozila između Trogira i Dubrovnika, a tijekom tog je vremena probao najbolju morsku hranu ikad.
Prisjetio se najboljeg restorana koji se nalazi u uvali Vlaka na Hvaru:
” To je koliba, do koje se može doći samo brodom. Sin ide pecati, a otac kuha što god sin uhvati na drvenom ugljenu dok verbalno maltretira goste.”, objasnio je Mackay i nevoljko podijelio ime restorana – Konoba Dionis.
“Ima pogled na masline, vinograde i na veći otok Vis. Ne može se naći slučajno, mora vam pomoći netko tko zna gdje je.”
Najbolje što je u Konobi Dionis Mackay jeo je jadranska lignja na crveno s žara, uz slatki liker Marmitey.
Mackay se sjetio još Restorana Capo koji se nalazi u Trogiru, no istaknuo je kako doživljaj nije bio isti jer se sjedi na lijepim stolcima i pije skupo vino, i nitko se ne dere.
Najzdravije vrste riba možete pogledati ovdje, dok ovdje možete pronaći recepte za ukusne morske specijalitete.
FOTO: Shutterstock
G. Horvat