Novosti

Brzo i učinkovito ublažavanje boli uz Combogesic

Predstavljen je Combogesic, tvrtke Swixx BioPharma, namijenjen za učinkovito ublažavanje blage do umjerene boli.

Upravo je inovativna kombinacija dviju dobro poznatih djelatnih tvari, paracetamola i ibuprofena, dvostruko fokusirana na bol, te se zajedničkim djelovanjem postiže brži i jači učinak– što je ujedno i najvažnija značajka novog lijeka Combogesic.

Koliko je Combogesic učinkovit i koje su glavne prednosti istaknuo je Leonard Fulir, OTC Marketing i Sales manager, Swixx BioPharma:

Iznimno mi je drago da smo predstavili novi lijek na tržištu Combogesic, namijenjen kratkotrajnom, simptomatskom liječenju blage do umjerene boli kod osoba iznad 18 godina starosti. S kombinacijom dviju dobro poznatih djelatnih tvari, paracetamolom i ibuprofenom, ovaj je lijek dvostruko fokusiran na bol, te se zajedničkim djelovanjem postiže brži i jači učinak. Combogesic je OTC lijek koji se može kupiti u ljekarnama.

Davor Kovačević, General manager Hrvatske i Slovenije tvrtke Swixx Biopharma d.o.o. je povodom predstavljanja lijeka Combogesic istaknuo:

Vrlo sam zadovoljan prvim ovakvim predstavljanjem tvrtke Swixx BioPharma na hrvatskom tržištu, i to s inovativnim lijekom Combogesic, namijenjenim za učinkovito ublažavanje blage do umjerene boli. Swixx BioPharma je najveća zastupnička farmaceutska kompanija na području srednje i istočne Europe te zapošljava managere i medicinske stručnjake posvećene etabliranju modernih lijekova u spomenutoj regiji.

COMBOGESIC 500mg/150mg filmom obložene tablete

Ovaj proizvod, registriran kao OTC lijek, namijenjen je kratkotrajnom, simptomatskom liječenju blage do umjerene boli kod osoba iznad 18 godina starosti. Može se kupiti samo u ljekarnama. Combogesic 500 mg/150 mg filmom obložene tablete, kao fiksna kombinacija dviju dobro poznatih djelatnih tvari, sadrže paracetamol i ibuprofen. Paracetamol djeluje na način da zaustavlja prijenos bolnih podražaja do mozga. Ibuprofen spada u skupinu lijekova pod nazivom nesteroidni protuupalni lijekovi (eng, non-steroidal anti-inflammatory drugs ili NSAIL). Ublažava bol i smanjuje upalu (oticanje, crvenilo ili bolnu osjetljivost). Uobičajena doza je jedna tableta do dvije tablete koje se uzimaju svakih 6 sati, po potrebi, do najviše šest tableta u 24 sata.

*literatura: Combogesic Uputa o lijeku: Informacije za bolesnika

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo