Novosti

“Budućnost je sada” – I. regionalna konferencija digitalne medicine

Zdravstvo i farmaceutska industrija našli su se pred brojim izazovima uslijed promjena s kojima se svijet suočava. Stoga je nužno naći održive modele poslovanja, a jedan od njih je i Big Data koji podrazumijeva spajanje s IT sferom.

Upravo će ova tema biti u fokusu I. regionalne konferencije digitalne medicine “Budućnost je sada” koju u zagrebačkom Hypo
Centru 15. travnja organiziraju Večernji list, portal Ordinacija.hr i HIT konferencija.

Više od 400 stručnjaka raspravljat će povećanoj dostupnosti podataka, odnosno Big Data modelu. Radi se o prvom koraku u transformaciji zdravstvenih sustava prema boljem mjerenju rezultata liječenja. Big Data podrazumijeva da korisnici sami generiraju podatke o svojem zdravlju, odnosno da liječnik prima podatke o stanju pacijenta i izvan ordinacije
putem modernih tehnologija. Da bi sakupljena baza podataka bila što kvalitetnija treba sadržavati što više vrijednih podataka koji su sakupljeni u realnom vremenu od što više različitih korisnika.

Na taj način prikupljena baza riješila bi trenutni problem u zdravstvu gdje postoji velika količina podataka koja nije sustavno analizirana.

Raspravom o dosezima, mogućnostima i implementaciji Big Data u zdravstvu na I. regionalnoj konferenciji digitalne medicine želi se potaknuti povećanje efikasnosti.

Krajnji je cilj odmak od sadašnjeg pristupa liječenju, orijentiranog na pojedinu bolest. Novi pristup omogućio bi individualno liječenje pacijenata i korištenje najefikasnije terapije, ali bi se i proizvođačima dala informaciju kako pacijenti koriste njihove proizvode.

Na konferenciji će upravo predavanje na temu “M-zdravstvo: osnova suvremenih sustava potpore pacijentu” održati Mario Ravić, menadžer Ericsson Nikole Tesle odgovoran za m-zdravstvo. Dodatne informacije o Konferenciji mogu se pronaći i na Twitter stranici, na mailu prijave@vecernji.net te na broju 01/6300-574.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo