Novosti

Centar Proventus petu godinu za redom obilježava tjedan psihologije!

Pridružite se besplatnim radionicama na kojima ćete imati priliku upoznati temeljna načela transakcijske analize, terapije igrom i neurolingvističkog programiranja. Sve radionice održati će se u prostoru Centra Proventus, Bauerova 19, Zagreb.

Donosimo vam podatke o terminima terapija i njihovom sadržaju, a sve informacije i kompletan program pročitajte na stranici www.centarproventus.hr

Terapija igrom u radu s djecom: Ponedjeljak, 17. veljače, od 19.00 do 20.30 sati

Terapija igrom je na našim područjima relativno nov pristup u radu s djecom. S obzirom na pojačanu, iako i dalje nedovoljnu, svijest ljudi o važnosti psihičkog zdravlja čiji se temelji stvaraju u najranijoj dobi, ovaj pravac privlači sve više stručnjaka, ali i roditelja koji traže način kako adekvatno uspostaviti odnos s djetetom, kako odreagirati na djetetove emocije i ponašanja, kako pomoći djetetu da izgradi samopoštovanje. Na predavanju će biti pojašnjena razlika između „običnog“ i terapeutskog načina igranja te zašto je terapeutski način igranja važan za razvoj svakog djeteta.

Demistifikacija psihoterapije: Utorak, 18. veljače, od 19.00 do 20.30 sati

Održavanje redovne dentalne higijene ili barem povremene posjete liječniku postali su sasvim prihvaćeni oblici prevencije raznih fizičkih oboljenja, no mentalna higijena i traženje pomoći od stručnjaka iz područja mentalnog zdravlja još uvijek se smatra tabuom u našoj sredini. Istraživanja su pokazala da danas gotovo svaki četvrti čovjek ima simptome koji su posljedica pojačanog stresa i ubrzanog načina života, a koji ga ograničavaju u svakodnevnom funkcioniranju. Budući da su um i tijelo dio istog sustava, zdravlje podrazumijeva konstantnu brigu o jednom i drugom. Rad na sebi uz pomoć stručnjaka iz različitih područja osobi može pomoći da nauči nešto više o sebi i drugima.

Terapija igrom za roditelje: Srijeda, 19. veljače, od 17.30 do 18.30 sati

Filijalna terapija odnosi se na pristup koji koriste terapeuti igrom kako bi naučili roditelje terapeutskim vještinama u igri sa svojim djetetom. Filijalnoj terapiji roditelji se mogu podučavati grupno ili individualno. Kada roditelji steknu određenu razinu vještina tada počinju održavati seanse igrom s djetetom kod kuće. Istraživanja o filijalnoj terapiji pokazala su da je ovaj pristup djelotvoran u poticanju pozitivnih i dugoročnih promjena kod djeteta, ali i kod ostalih članova obitelji. S obzirom na efekt osnaživanja i jačanja obitelji, korištenjem ovog relativno kratkotrajnog, znanstveno dokazanog pristupa, posljednjih godina se filijalna terapija igrom značajno proširila diljem svijeta.

Istine i laži o NLP-u: Četvrtak, 20. veljače od 18.00 do 20.00 sati

Koliko puta ste čuli da je NLP neka sumnjiva metoda pomoću koje možemo manipulirati drugima? NLP je samo alat pomoću kojega možete utjecati na svoj život, na procese razumijevanja komunikacije i odnosa s drugima, na razumijevanje onoga što nas ograničava u životu (a potom i rješavanja istoga) i još mnogo toga. Kako bi razbili sve mitove koji kruže o NLP-u, organizirano je besplatno uvodno predavanje za praktičarski trening NLP-a „Na krilima promjene“, koje će svima pružiti informacije o tome što NLP jest tj.nije i kako ga sve mogu iskoristiti u svakodnevnom životu.

Prijave su obavezne radi ograničenog broja mjesta, a možete se prijaviti:
Tei Knežević na tea@centarproventus.hr ili 091 557 6579 za radionice “Terapija igrom u radu s djecom” i “Terapija igrom za roditelje“.
Kristini Bačkonja na kristina@centarproventus.hr ili 098 817 417 za radionice “Demistifikacija psihoterapije“ i “Istine i laži o NLP-u“.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo