Novosti

‘Cilj je ovdje i sada potaknuti procese koji će zdravstveni sustav učiniti efikasnijim’

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

– Cilj nam je ovdje i sada potaknuti procese koji će zdravstveni sustav učiniti efikasnijim – poručila je jedna od organizatorica, Irina Čulinović.

O napretku u zdravstvu, kako ga potaknuti te koja je uloga IT sektora i farmaceutske industrije, pitanja su o kojima se raspravlja na I. regionalnoj konferenciji digitalne medicine “Budućnost je sada”. Brojni stručnjaci okupili su se u zagrebačkom Hypo centru gdje konferenciju organiziraju Večernji list, portal Ordinacija.hr i HIT konferencija.

– Cilj nam je ovdje i sada potaknuti procese koji će zdravstveni sustav učiniti efikasnijim – poručila je jedna od organizatorica, Irina Čulinović na otvorenju konferencije jutros u 10 sati.

Da inicijativa ima punu potporu Ministarstva zdravlja, u uvodnom je govoru potvrdio zamjenik ministra Ivan Bekavac, a zašto je važno već danas odgovoriti na izazove budućnosti, objasnio je Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista.

Uslijedila su predavanja o inovacijama u farmaceutskoj industriji, važnosti start-upova te novih tehnologija nakon čega je uslijedio i prvi od dva panela – Digitalna konferencija u korist zdravstva.

Tatjana Prenđa Trupec iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Mario Ravić iz Ericssona, Milorad Gošev iz Inovativne farmaceutske inicijative i Jesus del Valle iz Bayera s novim su trendovima upoznali prisutne koje u drugom dijelu dana očekuje još jedan panel, predavanja, ali i poseban dio konferencije posvećen start-upovima i mladim tvrtkama.

Stela Lechpammer

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo