Daj pet! za pomoć malim Slavoncima i Baranjcima - Ordinacija.hr

Novosti

Daj pet! za pomoć malim Slavoncima i Baranjcima

Za male Slavonce i Baranjce na Odjelu intenzivne njege pedijatrije u Osijeku u
humanitarnoj akciji Daj pet! već je tijekom prvih mjesec dana akcije stiglo više od 112.000 poziva na
humanitarni broj telefona 060 9006.

daj pet„Drago mi je što su hrvatski građani prepoznali da su djeca koja se liječe u osječkoj bolnici jednako teško bolesna kao i druga djeca bilo gdje u svijetu, a vrhunski uvjeti intenzivnog bolničkog liječenja kakvo je dostupno djeci u bogatijim državama nisu nedostižni ni kod nas. Zdravstveni djelatnici osječke pedijatrije mogu i znaju, ne nedostaje im ni znanja, ni želje, ni volje, ni motiva, ali potreba za suvremenijom opremom, boljim prostorima i neprekidnom edukacijom osoblja, trajan je imperativ”, naglasio je dr. Igor Berecki, pročelnik Odjela intenzivne njege pedijatrije u Osijeku te upravitelj fundacije Milo moje.

Klinika za pedijatriju Kliničke bolnice Osijek je zajedno sa Klinikom za ginekologiju i porodništvo smještena prije više od dvadeset godina u prostore koji su pri izgradnji bili za to doba adekvatni i funkcionalni. Ipak, pod sve većim suvremenim zahtjevima medicine, ti prostori i oprema sve manje odgovaraju rastućim medicinskim i pedagoško-psihološkim standardima bolničkog liječenja djece.

Djeca koja se liječe u osječkoj bolnici jednako su teško bolesna kao i druga djeca bilo gdje u svijetu, a vrhunski uvjeti intenzivnog bolničkog liječenja kakvo je dostupno djeci u bogatijim državama nisu nedostižni ni kod nas. Zdravstveni djelatnici osječke pedijatrije mogu i znaju “isporučiti” vrhunsku medicinu, ne nedostaje im ni znanja, ni želje, ni volje, ni motiva. Kao i drugdje u svijetu, potreba za suvremenijom opremom, boljim prostorima i neprekidnom edukacijom osoblja, trajan je imperativ.

Klinički odjel za intenzivno liječenje djece je mjesto intenzivnog liječenja djece u dobi od mjesec dana do osamnaeste godine, te se u njemu godišnje liječi 600 do 650 životno ugrožene djece iz svih većih i manjih mjesta istočnoga dijela Hrvatske. Prikupljanje pet milijuna kuna za potpunu obnovu i proširenje Odjela je krajnji cilj akcije, a kako bi se on ostvario akciji su se već priključile velike hrvatske kompanije – pokrovitelj Pliva, sponzori Hypo Alpe-Adria-Bank i T-HT te partneri akcije Europlakat, PSC Zagreb, Novelti Millenium te Millenium promocija.

škoro                         Miroslav Škoro

Vrhunac ove humanitarne akcije bit će 10. prosinca, kada će se održati dva velika humanitarna koncerta na glavnom osječkom i zagrebačkom trgu. U Osijeku će predvođeni Miroslavom Škorom nastupiti Massimo Savić, Neno Belan, Danijela Martinović, Denis Dumančić, Boris Novković, Slavonske lole i dr., dok će zagrebačku publiku od 20.20 sati zabavljati Vanna, Oliver Dragojević, Doris Dragović, Magazin, Colonia, Natali Dizdar, Jacques Houdek i mnogi drugi.

“Ovu smo akciju pokrenuli vođeni željom da se nešto dogodi u
mojoj Slavoniji i Baranji. Ona je sada u punom zamahu, a velikim ćemo finalom
koje će se održati 10. prosinca u Zagrebu i Osijeku pokazati kako se Slavonci i
Baranjci znaju zahvaliti za sve dobro što će građani učiniti. Pozivam sve da Daju
pet
, jer vaših 5 kuna vrijedi kao velika kuća za naš grad”, zaključio je glazbenik Miroslav Škoro.

K. Ramić

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo