"Dan zdravih dojki" na Cvjetnom trgu ove subote - Ordinacija.hr

Novosti

“Dan zdravih dojki” na Cvjetnom trgu ove subote

Javnozdravstvena kampanja s Mamografom biti će održana na Cvjetnom trgu u Zgrebu, 17. listopada, od 10 do 14 sati.

Hrvatska liga protiv raka i Udruga žena liječenih od raka dojke lani je, 11. listopada, prvi put na otvorenom prostoru priredila “Dan zdravih dojki”. Održavanje ove javnozdravstvene kampanje dobro je prihvaćeno od brojnih žitelja grada Zagreba, stoga vas pozivamo da se i ove godine pridružite ovoj javnozdrastvenoj kampanji.

“Javnozdravstvenom kampanjom „Dan zdravih dojki“ želimo skrenuti pozornost svim ženama, a osobito mladima da promjenom stila života, uvedu u život zdravu prehranu i tjelesne aktivnosti te izbjegavaju poznate rizične čimbenike. Na ovaj način žene same mogu pomoći sprječavanju nastanka raka dojke.”, izjavio je prof. dr. sc. Damir Eljuga, dr. med., specijalist ginekologije i porodništva, subspecijalist ginekološke onkologije.

Naime, glavni cilj kampanje „Dana zdravih dojki“ (koji se obilježava već 7. godinu u brojnim zemljama EU) jest educirati žene o mogućnostima sprječavanja nastanka raka dojke. Dakle, težište je na primarnoj prevenciji što je najvažnije u sprječavanju svake bolesti, a posebice raka dojke kada znamo da od ovog sijela svake godine u Hrvatskoj oboli 2500, a umre 1000 žena.

Ove godine Dan zdravih dojki obilježit će se uz glavnu podršku i organizaciju Grada Zagreba i Gradskog ureda za zdravstvo, a uz pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Ministarstva zdravlja.

Na Cvjetnom trgu žene će imati mogućnost napraviti mamografiju i naručiti se na ovaj pregled u Zavod za javno zdravstvo “Andrija Štampar“.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo