Novosti

Danas u kinu Europa pogledajte dokumentarnu filmsku priču o dojenju udruge Roda

Cilj kampanje “Dojenje je zakon”,koja je pokrenuta u suradnji Večernjeg lista, portala Ordinacija.hr, Grada Zagreba, Hrvatske udruge grupa za potporu dojenja (HUGPD), udruge Roda te Savjetovališta za rani razvoj djece Telefončić, je promovirati i osvijestiti važnost dojenja kao i činjenicu da se majke ne moraju skrivati dok doje svoje dijete.

Ambasadorica kampanje je voditeljica Anja Alavanja Romac koja podržava dojenje te u intervjuu za magazin Moje zdravlje otvoreno govori o dojenju u javnosti i svojim iskustvima.

Javna manifestacija „Dojenje je zakon u Gradu Zagrebu“ obilježava se nizom aktivnosti, pa je tako održano i grupno dojenje na Zrinjevcu čime se željela poslati poruka kako bi dojenje u javnosti trebalo biti prihvaćeno i normalno.

Danas se u kinu Europa u 19 sati prikazuje dokumentarno edukativni film udruge Roda „Mliječna staza – svaka majka ima priču“. Dokumentarna filmska priča o dojenju u Americi, u mnogočemu je bliska većini žena diljem svijeta koje imaju iskustvo dojenja i majčinstva. Upravo je to čini univerzalnom i vjerujemo da će privući pažnju mnogih roditelja diljem Hrvatske.

Besplatnu projekciju omogućio je Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba, a osim u Zagrebu, projekcija filma će se održati i u Splitu, Dubrovniku, Puli, Rijeci, Zadru, Koprivnici, Samoboru, Krapini i drugim gradovima.

U tjednu dojenja su otvoreni i Mliječni barovi, odnosno Breastfeeding cafe-i. U gradu se majke dojilje rijetko okupljaju na javnim mjestima jer nerado doje u javnosti. Breastfeeding cafe-i organiziraju se u već dugo u gradovima Europe kako bi tim majkama pružili utočište i dali im priliku za neposredan razgovor sa savjetnicama. Ove godine Mliječni barovi su organizirani na 5 različitih lokacija, a vi danas posjetite jednu i to od od 10-12 sati, bar Playlife, Bolnička cesta 49A ili u srijedu ( 7.10.2015.) od 10-12 sati, bar City ranch, Savska Opatovina bb

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo