Novosti

Dani otvorenih vrata Medicinskog fakulteta u Zagrebu

Pridružite se Danu otvorenih vrata Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji će se održati u subotu, 21. ožujka 2015., od 10 do 17 sati na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, Šalata 3.

Cilj Fakulteta je upisati izvrsne studente te je Dan otvorenih vrata namijenjen srednjoškolcima i potencijalnim studentima medicine ali i svim ostalim zainteresiranima koji se žele dodatno upoznati s Medicinskim fakultetom i svim aktivnostima koje se na njemu provode.

U sklopu događanja, posjetitelji će u razgovoru sa studentima i profesorima Fakulteta moći dobiti informacije o upisu, nastavnom programu i uvjetima studiranja. Predviđen je i organizirani obilazak Fakulteta, u sklopu kojeg će posjetitelji moći razgledati Zavode i  suvremeno opremljeni laboratorij, vidjeti kako ljudski organi izgledaju pod mikroskopom, kako žive laboratorijske životinje i saznati brojne zanimljivosti o ljudskome mozgu.

Program:

  • 10. 00 – 10.15 okupljanje posjetitelja – predvorje glavne zgrade Dekanata (MEF, Šalata 3.)
  • 10.15 – 12.00 obilazak Katedri, Zavoda i studentskih prostora uz voditelja
  • 12.00 – 12.10 pjevački zbor studenata MEF-a “Lege artis” (dvorana Čačković)
  • 12.10 – 13.30 predstavljanje Medicinskog fakulteta, pitanja zainteresiranih
  • 13.30 – 13.40 okupljanje posjetitelja u predvorju glavne zgrade Dekanata, (MEF, Šalata 3.)
  • 13.40 – 16.00 obilazak Katedri, Zavoda i studentskih prostora uz voditelja

Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu hrvatski je centar izvrsnosti koji je nedavno postao i prvi fakultet u Europskoj uniji kojem je dodijeljen prestižni certifikat za izvrsnost i kvalitetu iz područja Biomedicine za Studij medicine na engleskom jeziku. Na ovom najvećem i najstarijem medicinskom fakultetu u Hrvatskoj studira 1700 studenata na diplomskom studiju medicine, 250 studenata na diplomskom studijskom programu na engleskom jeziku te ukupno 630 studenata na doktorskom studiju i raznim postdiplomskim specijalističkim studijima. Medicinski fakultet provodi programe usmjerene studentu kojima je cilj obrazovanje budućih zdravstvenih djelatnika koji će svojim znanjem unaprijediti medicinsku praksu, obrazovanje i znanost.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo