Dermatološki pregledi i zdravstvena savjetovanja dm green city projecta - Ordinacija.hr

Novosti

Dermatološki pregledi i zdravstvena savjetovanja dm green city projecta

dm green city project, u sklopu kojeg se održala proslava, ove je godine posvećen temi svjetlosti. Tim povodom predstavnici Hrvatskog saveza slijepih i Centra za rehabilitaciju Silver građanima su skrenuli pozornost na prepreke s kojima se u svakodnevnom životu susreću slijepe i slabovidne osobe.

Besplatni dermatološkli pregledi kože bili su najpopularnija stavka u sklopu dm-ove akcije dm green city project, koji se ovog petka održao na zagrebačkom Cvjetnom trgu. Riječ je o edukativno-zabavnom programu u povodu Dana planeta Zemlje, s mnogim iznenađenjima i pogodnostima za posjetitelje.

dm

Tako su u dva sata ukupno 72 građanina iskoristila mogućnost besplatnog pregleda kože koje su u sklopu Mini Ordinacije provodile dvije liječnice iz KBC-a Sestara milosrdnica. Pri tome su kod jedne osobe primijećeni znakovi mogućeg zloćudnog raka kože – melanoma. Istovremeno su posjetitelji imali priliku saznati što sve uključuje pravilna prehrana, kako se alja rekreirati da bi održali dobru liniju, ali i osigurali zdravlje te su pregledali svoj vid i provjerili krv.

“Već se šestu godinu organizacijom događanja u povodu Dana planeta zemlje zalažemo za društveno odgovorno ponašanje”, objasnio je Marko Lasić, organizator dm city projecta, te je napomenuo kako su se ove godine u projekt uključile i udruge slijepih te slabovidnih osoba jer je jedan od ciljeva dm-a skrenuti pozornost na njihove svakodnevne probleme. Upravo su zato događanje posjetili i Dama te Blacky, terapijski i pas vodič iz Centra za rehabilitaciju Silver, koji se bavi školovanjem pasa.

dm

Štand portala Ordinacija.hr također se pobrinuo za edukaciju i zabavu mališana, u sklopu škole znanstvenika u kojoj su imali prilike učiti o koži te načinu na koji sunce na nju utječe. Također, svi su se mogli pridružiti trenerima u vježbanju ili se savjetovati s nutricionistima, a u dm zdravoj kuhinji održane su i kulinarske radionice u kojima se koristila isključivo ekološki uzgojena hrana. Građani su tako probali juhu od žute leće i paštetu od slanutka, a pripremljene im je delicije preporučio i gradonačelnik Milan Bandić koji je podržao akciju.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo