Novosti

Djeca smatraju da roditelji ne bi trebali pjevati i psovati za vrijeme vožnje, a da su tate bolji vozači

Shutterstock

Vožnja djeteta u vrtić, školu, na trening ili na more za većinu roditelja je jako stresna, ali ni klincima nije uvijek lako.

Fordovo istraživanje u kojemu je sudjelovalo 2002 djece u dobi od 7 do 12 godina iz Njemačke, Italije, Francuske, Španjolske i Velike Britanije, otkriva kako se djeca najviše žale na loše pjevanje roditelja u automobilu, vikanje, psovanje, ružno ponašanje prema drugim vozačima i kopanje nosa.

Smirivanje uz pomoć pametnih telefona 

Najviše prigovora na roditeljsko pjevanje imaju mali Britanci (njih 61%), dok se čak 74% ispitanika iz Francuske žali na psovanje i vikanje roditelja na druge vozače.

Kad je riječ o “dovođenju djece u red“ 26% mališana svjedoči kako im mame i tate tijekom putovanja daju pametne telefone da bi se smirili – najviše u Velikoj Britaniji (32%), a najmanje u Njemačkoj (17%).

Biste li mogli izdržati bez mobitela, tableta ili računala?

Britanci će zabaviti djecu nudeći im hranu i grickalice (29%) ili pak prijetnjama (15%). Navodno se najbolje ponašaju djeca u Njemačkoj, čak njih 38% tvrdi da ih roditelji ne moraju opominjati za ponašanje u automobilu.

Muška dominacija

Tko bolje vozi – tata ili mama? Muški vozači apsolutni su pobjednici, potvrdio je to gotovo svaki anketirani dječak. Mame su bile najbliže pobjedi u Velikoj Britaniji i to sa 45%. Također, djeca u Velikoj Britaniji smatraju da je kopanje nosa vrlo ružna navika vozača, a njihovo mišljenje dijele mali Talijani i Nijemci.

Alergičari, oprezno za volanom!

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock   

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo