Novosti

Dječji klub Dalmalino nastavlja projekt “Igramo se!” ove subote u Splitu

Dječji klub Dalmalino prema Konvenciji o pravima djeteta i u skladu s ciljevima i djelatnostima udruge u periodu do 15. studenog organizira projekt “Igramo se!” za devet udruga s kojima surađuju s područja Splitsko-dalmatinske županije. Njega čine članovi, volonteri i suradnici koji su usmjereni na područje pozitivnog razvoja, a koji provodi niz mjera i aktivnosti sa istaknutim ciljevima za unaprjeđenje položaja djece i mladih u RH.

Dječji klub Dalmalino nastavlja projekt “Igramo se!” u Splitu, 9. studenog (subota) od 16,00 do 18,00 sati u dvorani Župe Sv. Luke evanđelista na Kocunaru. Riječ je o zabavno-edukativnom programu za djecu i mlade s posebnim potrebama za Udrugu Sindrom Down, Udrugu za inkluziju Lastavice, Udrugu osoba sa cerebralnom paralizom Srce i Udrugu za pomoć osobama s metalnom retardacijom Zvono.

Dalmalino-animatorima pridružiti će se svojim nastupom Plesni klub “Mirela” i Športski plesni klub “Noa” iz Splita. Splitsko druženje nosi naziv ”Dobrota i Ljubav” po priči spisateljice Katarine Wieser-Pavetiček, koju je poklonila štićenicima.

Cilj projekta:
Dalmalino kroz projekt “Igramo se!” ukazuje na nužnost senzibiliziranja i edukacije šire javnosti o različitosti, jednakosti, prihvaćanju, integraciji, načinima ophođenja prema djeci s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju, te na potrebu mijenjanja stavova kroz pozitivna iskustva.

Direktni korisnici obuhvaćeni ovim projektom su:

  • Djeca s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju, teškoćama u učenju, tjelesna invalidnost, stanja uzrokovana bolestima
  • Djeca s problemima u ponašanju
  • Djeca bez uočenih teškoća koja se aktivno uključuju bez selekcije i samostalno

Koristi ovog projekta su:

  • Prilika za druženje s vršnjacima. Uzori među vršnjacima za vještine i ponašanja
  • Veće samopoštovanje zbog boravka u grupi. Prilike za učenje o razlikama
  • Učenje novih socijalnih vještina interakcije s djecom različitih sposobnosti
  • Djeca spoznaju da pojedinac može prevladati svoje teškoće i tako postići uspjeh
  • Priznavanje vlastitih sposobnosti, vještina kroz igru

“Ljudska prava su zapisana u srcima ljudi; ona su tamo bila mnogo prije nego su ljudi koji pišu zakone skicirali prve odredbe.” Mary Robinson

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo