Novosti

Dječji klub Dalmalino vas poziva na igru!

Očekuje vas socijalna integracija djece i mladih s posebnim potrebama, njihovih prijatelja, animatora dječjeg kluba i gostiju kroz zajedničko druženje, igru, ples i zabavu u trajanju od dva sata.

Dječji klub Dalmalino organizira projekt “Igramo se!” u razdoblju od 25. listopada do 15. studenog za devet suradnih udruga s područja Splitsko-dalmatinske županije: MOJE DIJETE – Solin, SUNCE – Makarska, Centar FRA ANTE SEKELEZ – Vrlika, SRMA – Sinj, SINDROM DOWN – Split, LASTAVICE – Split, ZVONO – Split, SRCE – Split i PRIJATELJ – Omiš.

Očekuje vas socijalna integracija djece i mladih s posebnim potrebama, njihovih prijatelja, animatora dječjeg kluba i gostiju kroz zajedničko druženje, igru, ples i zabavu u trajanju od dva sata.

Dalmalino kroz projekt “Igramo se!” ukazuje na nužnost senzibiliziranja i edukacije šire javnosti o različitosti, jednakosti, prihvaćanju, integraciji, načinima ophođenja prema djeci s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju te na potrebu mijenjanja stavova kroz pozitivna iskustva.

“Želimo da djeca i mladi osobe s poteškoćama u razvoju i njihove obitelji žive u zajednici koja ih prihvaća i uvažava te u kojoj mogu ostvariti svoje potencijale”, tvrde organizatori.

Direktni korisnici obuhvaćeni ovim projektom su djeca s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju, teškoćama u učenju, tjelesnom invalidnošću, stanjima uzrokovanima bolestima; djeca s problemima u ponašanju; kao i djeca bez uočenih teškoća koja se aktivno uključuju bez selekcije i samostalno..

Indirektni korisnici su njihovi roditelji, kao i svi ostali članovi njihovih obitelji čija se kvaliteta života također povećava.

Koristi su:

  • prilika za druženje s vršnjacima. Uzori među vršnjacima za vještine i ponašanja
  • veće samopoštovanje zbog boravka u grupi. Prilike za učenje o razlikama
  • učenje novih socijalnih vještina interakcije s djecom različitih sposobnosti
  • djeca spoznaju da pojedinac može prevladati svoje teškoće i tako postići uspjeh
  • priznavanje vlastitih sposobnosti, vještina kroz igru.

Dječji klub Dalmalino čine članovi, volonteri i suradnici koji su usmjereni na područje pozitivnog rasta i razvoja, a koji provodi niz mjera i aktivnosti sa istaknutim ciljevima za unaprijeđenje položaja djece i mladih u Hrvatskoj.

Raspored igraonica preuzmite OVDJE.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo