Novosti

Donacija klubu roditelja nedonoščadi “Palčići” u Vukovaru

Klub roditelja nedonoščadi “Palčići” posjetio je grad Vukovar u sklopu humanitarne akcije “Palčić gore!”. Povod posjeta gradu na Dunavu bilo je veliko druženje aktivista udruge s generalnim pokroviteljem akcije, predsjednikom Republike Hrvatske, Ivom Josipovićem te treća po redu donacija – reanimacijski stol s neopuffom i vagom, koji je namijenjen Dječjem odjelu Opće bolnice Vukovar. Ova donacija je vrijedna 120.375 kuna te su ju osigurale Narodne novine d.d.

Prije same dodjele donacije predstavnici udruge “Palčići” u centru grada Vukovara družili su se s predsjednikom Josipovićem koji im je još jednom pružio veliku podršku. Tom prigodom, predsjednik se uključio u akciju kupivši majicu s logom humanitarne akcije “Palčić gore!”. Osim predsjednika, Palčiće su podržali i dočekali učenici triju vukovarskih škola – OŠ Mitnica, OŠ Siniša Glavašević i OŠ Nikola Andrić.

Nakon druženja, aktivisti udruge i predsjednik RH krenuli su prema Općoj bolnici Vukovar gdje je održana novinska konferencija u povodu treće po redu donacije – reanimacijski stol s neopuffom i vagom, a koju su osigurale Narodne novine d.d. “Osjetili smo obvezu socijalnog ponašanja u ovom društvenom trenutku, te smo odlučili pomoći djeci koja su tek započela svoj život. Ovom donacijom željeli bismo senzibilizirati što veći broj ljudi i potaknuti ih da kupnjom udžbenika u Narodnim novinama sudjeluju u ovom velikom humanitarnom projektu”, komentirao je član Uprave Narodnih novina, Nikola Sila.

Željka Vučko, predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi “Palčići” tim povodom zahvalila se svima na velikoj podršci i angažmanu oko humanitarne akcije: “Iznimno smo ponosni na današnju donaciju, prvenstveno zato što je ona namijenjena upravo gradu Vukovaru. Također, zahvaljujem se predsjedniku Ivi Josipoviću koji nas podržava od samog početka akcije”, dodala je Vučko. “Posebice bi se zahvalila donatoru tvrtki Narodne novine koje su prepoznale ovu akciju te što su nas na taj način podržali u našoj želji da pomognemo malim hrabrim borcima. Ovim putem zahvaljujem se i našem domaćinu – gradu Vukovaru kao i njegovim sugrađanima na velikoj potpori”, komentirala je Vučko povodom svečane dodjele donacije.

“Hrvatska, kada nije najbolja ekonomska situacija, poznaje osjećaj solidarnost. Naši mali sugrađani i sugrađanke su sasvim sigurno, upravo ti kojima je pomoć najviše potrebna”, komentirao je Josipović tijekom obilaska Dječjeg odjela u OBŽ Vukovar. Bosanac se tijekom obilaska zahvalila na donaciji te je istaknula kako je ona velika moralna podrška za grad Vukovar. “Vidimo da svi drže palčić gore za Vukovar!”, dodala je Bosanac.

Donaciji su također nazočili i vukovarski gradonačelnik Željko Sabo, zamjenica zagrebačkoga gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević te vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Podsjetimo, akcija “Palčić gore!” trajat će do 17. studenog – Međunarodnog dana svjesnosti o prijevremeno rođenoj djeci, a za to vrijeme svi oni koji žele pomoći, mogu to učiniti, osim izravnim uplatama na poseban žiro račun Societe Generale – Splitska banka d.d.: 2330003-1552050516 i pozivom na humanitarni broj telefona 060 9098 (cijena po pozivu iznosi 6,25 kuna s uključenim PDV-om).

Zato – pomozimo zajedno našim najmanjim borcima te im pružimo mogućnost za život!

K.H.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo