Novosti

Ergobaby vreće za spavanje i dekice za zamatanje: za mirniji i duži san Vaše bebe

Ergobaby vreća za spavanje ima nekoliko čarobnih osobina: proreze za pojaseve dječjih kolica i sjedalica, raste s djetetom, a uz pomoć rukavića pretvara se u dekicu za povijanje

Dug i kvalitetan san neizmjerno je važan za psihofizički razvoj novorođenčadi, ali i za normalno funkcioniranje njihovih roditelja. Dobro to znaju i u Mikroedri, pa predstavljaju Ergobaby vreće za spavanje i dekice za zamatanje koje će pružiti miran i opušten san svakoj obitelji s malom bebom.

Dobrobiti swaddling tehnike

Roditeljima male djece, naročito kada je riječ o prvom djetetu, nudi se toliko savjeta, proizvoda i tehnika, da često nisu sigurni što je njihovom djetetu potrebno i korisno, a što je nepotrebni trošak ili čak štetno za njihovu bebu. Tehnika swaddlinga kod nas nije dovoljno poznata, no to ne znači da ne nudi čitav niz dobrobiti za novorođenčad i njihove roditelje, pa krenimo redom:

SIGURNIJE SPAVANJE: Studije su pokazale da povijene bebe koje spavaju na leđima teže mogu navući prekrivač preko glave te se okrenuti na trbuh čime se znatno smanjuje mogućnost gušenja, odnosno sindroma iznenadne dojenačke smrti.

UMIRUJUĆI UČINAK: Postoji teorija o „četvrtom tromjesečju“ prema kojoj se djeca zapravo rađaju tri mjeseca prerano. To znači da što vjernije oponašanje uvjeta u maternici pomaže u umirivanju novorođenčadi. Swaddling može pomoći djeci da se osjećaju zaštićeno i sigurno, zbog čega će posljedično manje plakati, a više spavati.

UTJECAJ NA MORO REFLEKS: Moro refleks urođeni je refleks koji podrazumijeva naglo širenje ruku i nogu, uz široko otvaranje prstiju, a postupno nestaje s trećim mjesecom života. Dijete u Ergobaby Swaddleru rjeđe će se probuditi zbog spomenutog refleksa što osigurava duži i mirniji san djeteta i obitelji.

VELIKA POMOĆ PRI DOJENAČKOM REFLUKSU: Bebe s dojenačkim refluksom dobro reagiraju na Ergobaby Swaddler jer pomaže održati tijelo u položaju koji sprječava povratak kiseline u jednjak.

PAKET: ERGOBABY VREĆA ZA SPAVANJE + RUKAVIĆI ZA ZAMATANJE

Ergobaby vreća za spavanje ugodna je i lagana, raste s djetetom te ima integrirane proreze za pojaseve što omogućuje sigurno korištenje u kolicima, dječjim sjedalicama ili ljuljačkama. U paketu s vrećom dolaze rukavići za povijanje koji se u prvim mjesecima života prema potrebi koriste za sigurno povijanje djeteta (Swaddling).

U kombinaciji s rukavićima za zamatanje (Swaddle), vreća omogućuje čak devet različitih položaja za zamatanje koji će osigurati miran i čvrst san vašeg novorođenčeta. Vreća se može koristiti od rođenja do otprilike devetog mjeseca života, s time da se do trećeg mjeseca u kombinaciji s vrećom mogu koristiti rukavići za zamatanje. U početku su obje ruke umotane u položaju “na srce”, a od trećeg do četvrtog mjeseca dojenčeta također se koristi kombinacija rukavića i vreće (jedna ruka slobodna, druga umotana ili obje ruke izvan) čime se olakšava prijelazno razdoblje u kojem se dijete počinje samostalno okretati.

Od četvrtog do otprilike devetog mjeseca koristi se vreća za spavanje s naramenicama koje se prilagođavaju ovisno o rastu djeteta. Izrađena je od 100 % pamuka. Vrhunski čičak sustav i dvostruki zatvarači omogućuju jednostavan pristup peleni. Održava se u stroju za pranje rublja, a dostupna je u jednoj veličini: za dojenčad od 48 do 76,5cm i od 3 do 11,5 kg. Dostupne boje su siva ili bijela s uzorkom slonića.

Ergobaby vreća za spavanje + rukavići za zamatanje: 279,00 kuna (preporučena maloprodajna cijena)

ERGOBABY DEKICA ZA ZAMATANJE (SWADDLER)

Ergobaby dekica za zamatanje jedina je dekica na tržištu koja sadrži patentirani sustav za zdrav položaj kukova – “Healthy Hip Positioner” – koji osigurava ergonomski ispravan tzv. “žaba“ položaj kukova. Swaddler zahvaljujući umirujućem djelovanju sprječava naglo buđenje dojenčeta, a istodobno omogućuje roditeljima jednostavno rukovanje i zamatanje bebe (eng. swaddle: zamotati, poviti), zbog čega ga preporučuju i mame i medicinski stručnjaci. Specijalno dizajnirani džepovi za ruke i noge drže Ergobaby dekicu za zamatanje u fiksiranom položaju čime se onemogućuje micanje ili odmatanje, dok originalni „pomični džep za noge“ omogućuje brz pristup peleni, a time i jednostavno prematanje bebe.

Vrhunski čičak sistem jamči zamatanje i siguran položaj kukova, a općenitoj udobnosti i prozračnosti proizvoda doprinosi i sastav – 100 posto pamuk. Ergogaby dekica za zamatanje dostupna je u jednoj veličini za dojenčad od 48 cm do 61 cm ili 2,7 kg do 6,8 kg, a održava se pranjem u perilici rublja.

Sve što nudi klasična Ergobaby dekica za zamatanje postoji i u njezinoj 33 posto tanjoj i lakšoj varijanti koja je zbog svoje prozračnosti idealna za ljetne mjesece. Dostupne boje su siva ili s uzorkom slonića.

Ergobaby dekica za zamatanje: 189,00 kuna (preporučena maloprodajna cijena)

Foto: Promo

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo