Novosti

Europski je tjedan sporta i tjelesne aktivnosti

Tjedan kretanja, odnosno Europski tjedan sporta i tjelesne aktivnost, ove će se godine obilježiti od 7. do 13. listopada na inicijativu Međunarodnog udruženja Sport i kultura. Moto tjedna posvećenog sportu i rekreaciji je: “100 milijuna više Europljana aktivnih u sportu i tjelesnoj aktivnosti do 2020. godine”.

Na inicijativu Europske komisije na našim prostorima realizirat će se masovni sportski događaj pod nazivom “Move Week”. Pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, snage su udružili Udruga studenata kineziologije u znanstveno-stručnom radu, Zagrebački savez sportske rekreacije i Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije. Cilj projekta je promovirati 30-tak Move Week aktivnosti, biciklizmom, trčanjem, plesom i sličnim aktivnostima.

Stoga je Tjedan kretanja otvoren za svakog, od malih ruralnih do velikih urbanih zajednica, od vrtića do domova za starije i nemoćne, sportskih klubova, različitih tvrtki, škola i fakulteta te drugih nevladinih organizacija.

Ne budite jedni od onih kojima je nedostatak vremena, volje ili novca razlog za tjelesnu neaktivnost. Protegnite noge, “zaverglajte” prašnjavi bicikli iz podruma ili jednostavno zaplešite unutar “Move Weeka”!

Detaljnije informacije potražite na www.sportzasve-zagreb.hr/72-tjedan-kretanja-move-week-2013.

 A. A.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo