Novosti

Festival umirovljenika “Zlatna dob”

1. festival Zlatna dob u povodu Europske godine aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti predstavlja kulturno-zabavni program umirovljenika u KD Vatroslav Lisinski.

Cilj manifestacije je upozoriti javnost na doprinos starijih osoba u društvu i podsjetiti na važnost aktivnog starenja – naši stariji sugrađani prezentirat će svoja kreativna postignuća i svoj kulturno-zabavni program.

kNa ulazu u Lisinski od 10:30 posjetitelje dočekuju Kraljevi ulice i folkloraši u špaliru na stubama. U Velikoj dvorani zatim nastupaju: Pjevačko društvo Novi Zagreb, harfistica Marija Mlinar, Klub Hrvata “Treća dob” iz Beča i Akrobatski rock’n’roll klub Buba.

U predvorju Velike dvorane predavanja, tijekom dana u Maloj dvorani traju stručni skupovi, a poslijepodne od 16 sati nastupa: Klub Hrvata “Treća dob” iz Beča, zborovi Treća mladost s Peščenice i Matica umirovljenika Podsused, folkloraši Valentinovo Dubrava, dramska sekcija Matice umirovljenika Prečko te zborovi KUD-ova Sesvete i Dubrava.

kZa večernji program od 19:30 potrebne su i ulaznice. Nastupit će KUD Vedar osmijeh s Trešnjevke, KUD Orač Demerje, Zagrebački liječnici pjevači, humorist Edo Vujić, Zdenka Kovačiček i orkestar Vanje Lisaka, KUD Žumberčani, Mješoviti zbor Prečko 50+ i klapa Nostalgija.

U predvorju Velike dvorane izložba likovnih radova Hrvatskog likovnog društva pod nazivom “Zlatna dob”, fotografije i akvareli učenika osnovnih i srednjih škola na temu: “Gradimo mostove među generacijama Royalova zaklada za međugeneracijsku solidarnost te izložba Zbora fotoreportera Hrvatske na temu: “Treća mladost “….

 

Izvor: Radio Sljeme

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo