Novosti

Gripa: Uvijek aktualna i opasna bolest!

Gripa ili influenca se pojavljuje svake godine u zimskim mjesecima u obliku manjih ili većih epidemija. Najteža je virusna bolest dišnog sustava koja se lako prenosi, a njome uzrokovane komplikacije mogu pogoditi tzv. rizične skupine – djecu i starije te kronične bolesnike, ali ugrožene su i zdrave i mlade osobe.

k                    prof. dr. sc. Ilija Kuzman

Upravo iz tog razloga gripu je važno spriječiti, istaknuo je prof. dr. sc. Ilija Kuzman na javnom stručnom predavanju o gripi koje je u Hrvatskom novinarskom društvu organiziralo CROATIA zdravstveno osiguranje (CZO).

Gripa je najčešći razlog odlaska doktoru opće medicine u zimskim mjesecima, a cijepljenje je nenadomjestiv postupak za sprečavanje bolesti. Osim rizičnih skupina preporučljivo je cijepiti djecu te sve ostalo pučanstvo u konzultaciji s liječnikom.

k    Kristian Podrug, predsjednik Uprave CZO-a

“CROATIA zdravstveno osiguranje svjesno je kakve komplikacije može uzrokovati sezonska bolest poput gripe i zbog toga iz godine u godinu poboljšavamo programe dodatnog i dopunskog osiguranja te osiguranicima pružamo vrlo široku paletu usluga koje u potpunosti odgovaraju njihovim potrebama“, izjavio je predsjednik Uprave CROATIA zdravstvenog osiguranja Kristian Podrug.

Kako je u zaštiti od bolesti najvažnija prevencija i kontinuirana briga o zdravlju, programi CROATIA zdravstvenog osiguranja sadrže redovite sistematske preglede, preglede specijalista te dijagnostičke i laboratorijske pretrage. Sva prava po policama osiguranici mogu ostvariti uz vrhunsku njegu i najvažnije – bez dugih čekanja.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo