Healthy meal standard po prvi put uveden u hotel Valamar diamant - Ordinacija.hr

Novosti

Healthy meal standard po prvi put uveden u hotel Valamar diamant

Foto: Shutterstock

Healthy Meal Standard (HMS) prvi je certifikat zdrave prehrane, primarno namijenjen turističkim objektima, poput hotela i restorana, a uključuje i vrtiće, škole i ostale ustanove javne prehrane. Hotel Valamar Diamant jedini je hotel u Hrvatskoj koji je već započeo s pripremama certificiranih zdravih jelovnika za različite kategorije i potrebe gostiju

Hotel Valamar Diamant je uveo certifikat Healthy Meal Standard za čak pet kategorija prehrane za posebne potrebe: vegetarijanski, veganski, nisko glutenski, za osobe koje žele reducirati tjelesnu masu i za rekreativce koji se bave sportovima izdržljivosti.

Healthy Meal Standard certifikat osim posebno educiranog osoblja za pripremu, serviranja i nuđenja hrane, uključuje i obroke pripremljene prema normama koje propisuje Direktiva Europske Unije 1169. Prema ovom standardu, sva hrana u ponudi mora imati i navedene hranjive vrijednosti, što uključuje energetsku vrijednost, masti, ugljikohidrate, bjelančevine, te informacije o alergenima.

Prehrana u području nutricionizma i standardizacije bitan je dio turističke ponude, gdje sada postoji standardizirana usluga u sektoru zdravstvenog turizma s naglaskom na nutricionizam. Putem Healthy Meal Standarda koji objedinjuje prehranu, znanost i praktičnu primjenu, krajnji korisnik ima mogućnost dobiti posebno prilagođen obrok koji odgovara upravo njegovim prehrambenim potrebama i navikama.

S obzirom da osoba sa posebnim prehrambenim potrebama ima sve više, točnije da u Europi ima više osoba koje imaju posebne prehrambene potrebe od onih koji nemaju, potreba je prilagoditi pogled tržištu i primijeniti Healthy Meal Standard koji će osigurati sigurnost svakog gosta i kvalitetu za svaki objekt koji poslužuje. Upravo zato, Valamar je prepoznao ogromne mogućnosti sigurne i kvalitetne, certificirane ponude prehrane uz pomoć Healthy Meal Standarda, i na taj način postao prvi Hotel sa čak pet certificiranih standarda, što nas posebno veseli.“, naglasila je direktorica Healthy Meal Standarda, Diana Gluhak.

Ovakva jedinstvena ponuda na tržištu u području zdrave gastronomije postaje tržišna prednost nad konkurencijom koja generira interes novih gostiju te zadržavanje postojećih, ali i snažno utječe na produljivanje sezone otvaranjem novih ponuda u području prehrane, zdravlja i tjelesne aktivnosti.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo