Helen Doron škole predale vrijednu donaciju i poklone djeci bez roditeljske skrbi - Ordinacija.hr

Novosti

Helen Doron škole predale vrijednu donaciju i poklone djeci bez roditeljske skrbi

U Božićno vrijeme darivanja lijepo je pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Već tradicionalno, Helen Doron škole su se na nacionalnoj razini uključile u prikupljanje pomoći za djecu. Ove godine pomoć je išla udruzi SOS Dječje selo Hrvatska.

Udruga SOS Dječje selo Hrvatska osnovana je kako bi djeci bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi pružila dom, obitelj i osigurala bezbrižno djetinjstvo. Udruga u Hrvatskoj djeluje dvadeset i tri godine, a SOS Dječja sela Lekenik i Ladimirevci programi su u kojima se brinu o 240-ero djece neovisno o njihovoj vjerskoj, rasnoj i nacionalnoj pripadnosti.

U ime svih Helen Doron škola vrijednu donaciju, kao i poklone koje su djeca skupljala u školama, predala je Danijela Haralović, nacionalna franšizerka za Helen Doron u Hrvatskoj te je tom prigodom izjavila: ‘Jako smo ponosni što i ove godine putem donacije možemo pomoći djeci bez roditeljske skrbi. Prepoznali smo SOS Dječje selo Hrvatska kao organizaciju koja promiče dobrobit djece i pruža djeci potrebnu sigurnost i ljubav. SOS mame, a od ove godine i jedan SOS tata vraćaju ovoj djeci povjerenje u obitelj i tako potrebno samopouzdanje. Željeli smo im na ovaj način dati financijsku i moralnu podršku u ime svih naših polaznika i njihovih roditelja da u tome i dalje ustraju’.

Ček u vrijednosti od 10.000 kuna doniran je namjenski te će poslužiti kako bi se u 2016. godini osigurala stručna pomoć defektologa za desetero djece iz Sela kojima je ta pomoć potrebna.

Dvije učiteljice i franšizer Helen Doron škole iz Osijeka, Alan Orlić, posjetili su u ponedjeljak SOS Dječje selo Ladimirevci te predali brojne poklone koje su njihovi učenici i roditelji marljivo skupljali cijeli prosinac. Na sam Badnjak Djed Božićnjak uručio je poklone djeci koja žive u 16 SOS obitelji u SOS Dječjem selu Ladimirevci. Kako ne bi sve ostalo samo na darivanju za Božić, predstavnici Helen Doron škole iz Osijeka i direktor SOS Dječjeg sela Ladimirevci, Zoran Relić dogovorili su se i za daljnju suradnju u obliku radionica engleskog jezika koje će učiteljice Helen Doron škole iz Osijeka održati djeci u mjesecu siječnju.

Radujemo se novim poznanstvima i spoznajama.

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo