Hijaluronske kiseline, beta glukan i ulje smilja kao saveznici u borbi protiv bora! - Ordinacija.hr

Novosti

Hijaluronske kiseline, beta glukan i ulje smilja kao saveznici u borbi protiv bora!

Prvi znakovi starenja kože pojavljuju se već nakon dvadesete godine, na tankoj i osjetljivoj koži u području oko očiju. Ulaskom u tridesete na licu se pojavljuju i prve bore povezane s dubinskom dehidracijom kože i opuštanjem vezivnog tkiva.

U četrdesetima je potporno tkivo sve opuštenije, a bore sve vidljivije. Koža postaje mekša, gubi elastičnost i bore se dodatno produbljuju, dok u pedesetima, postaju izraženije i trajne. Redovitom njegom hidratantnim kremama i uljima može se značajno ublažiti i prolongirati starenje kože, ali ne i izbjeći.

U ovom neizbježnom procesu veliku ulogu igra hijaluronska kiselina (HA) koja u koži predstavlja dio mreže kolagenskih vlakana i elastina. Starenjem se njena razina smanjuje i koža polagano gubi svoju elastičnost i mladenački tonus, isprva lagano, pa sve progresivnije. Posljedice se obično pokazuju u obliku nvepoželjnih bora na koži. Hijaluronske kiseline u preparativnoj kozmetici predstavljaju ultimatum prirodnom starenju kože, a iz Olivala kao proizvođača prirodne kozmetike, pristiže prvi prirodni Hijaluronski serum s uljem smilja. Sve sastavnice prirodnog su podrijetla što ovom pripravku daje veliku prednost apsorpcije kroz bolju penetraciju i bioiskoristivost prirodnih molekula. Visoke koncentracije u formulaciji pridonose učinkovitosti seruma i djelovanje na više razina tako što poboljšava međustanične veze u dermisu i epidermisu, regulira hidratizaciju kože, pojačava njen tonus i potiče sintezu kolagena.

Glavni aktivni sastojak seruma je hijaluronska kiselina koja djeluje tako da popunjava međustanični prostor, veže na sebe vodu i na taj način zateže i hidratizira opuštenu kožu lagano popunjavajući nastale bore, a izvrsno izbalansirana kombinacija velikih i malih molekula daju mu dvostruku vrijednost. Efekt brzog „brisanja“ bora vidljiv je već nakon 5 minuta od nanošenja zahvaljujući velikim molekulama, dok su za dugotrajne anti-age rezultate i dublju penetraciju zaslužne male molekule HA. Ubraja se u najpoznatije filere bora. Snažno antioksidacijsko djelovanje beta-glukana dodatno ublažava i usporava proces starenja kože, pogotovo posljedice fotostarenja i oksidacije, dok će sadržano ulje smilja pojačati njegov anti-age učinak i blagotvorno revitalizirati i regenerirati kožu izloženu vanjskom i unutarnjem stresu. Sadržani proteini ječma koži daju mekoću i povećavaju njenu elastičnost, a šećerni polimeri dodatno popunjavaju bore pojačavajući djelovanje hijalurona.

Olival Hijaluronski serum s uljem smilja možete pronaći po cijeni od 149,90 kn u DM-u, BIPI, NAMI i bolje opskrbljenim parfumerijama.  

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo